Σα Πίντο: «Ήθελα να μείνω στον ΟΦΗ, ίσως γυρίσω κάποια στιγμή, κρίμα που δεν πήγα στην ΑΕΚ»

12:49 | 29/03/2024

Συνέντευξη στο Gazzetta.gr παραχώρησε o παλιός προπονητής του ΟΦΗ.

Ο Ρικάρντο Σα Πίντο μίλησε για τα όσα έζησε στον ΟΦΗ, αλλά και την πρόταση που του είχε κάνει η ΑΕΚ.

«Μου αρέσει να είμαι σε ομάδες όπως ο Ατρόμητος κι ο ΟΦΗ, έκανα σπουδαία δουλειά εκεί. Με τον ΟΦΗ πήγαμε ως τα ημιτελικά του Κυπέλλου και ήμασταν κοντά στο να πάμε στον τελικό και στα προημιτελικά κοντράραμε τον Ολυμπιακό, αποκλειστήκαμε για ένα γκολ, αλλά κάναμε μια πολύ καλή δουλειά. Παλέψαμε απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο. Παλέψαμε για τις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος ώστε να πάρουμε το εισιτήριο για το Europa League και μετά να πάμε στους ομίλους.

Ήταν ρίσκο για εμένα να φύγω από τη Σπόρτινγκ για να πάω στον τελευταίο ΟΦΗ. Είχα μιλήσει και με κάποιους Πορτογάλους παίκτες για την ομάδα. Πίστευα πως μπορούσαν να πάνε καλύτερα. Ρίσκαρα. Παίρνω κακές αποφάσεις. Στην καριέρα μου δεν έχω κάνει πάντα έξυπνες επιλογές. Ίσως μετά τη Σπόρτινγκ δεν ήμουν έτοιμος να φύγω για το εξωτερικό και έπρεπε να περιμένω. Είμαι ένας άνθρωπος που λειτουργώ πολύ με το συναίσθημα. Πήγα στον ΟΦΗ λειτουργώντας με το συναίσθημα. Πήγα στον Ερυθρό Αστέρα χωρίς να σκεφτώ πως ήταν τρίτος, νικήσαμε σε οκτώ διαδοχικά παιχνίδια και φτάσαμε κοντά στο να πάρουμε το πρωτάθλημα. Και εκεί λειτούργησα με το συναίσθημα. Η Παρτιζάν ήταν σε τρομερή κατάσταση και υπήρχε πίεση. Αγαπώ τις προκλήσεις. Τις χρειάζομαι».

Πόσο δύσκολη ήταν η δουλειά στον ΟΦΗ;

«'Ηθελαν να μείνω. Ο Μάνθος ήθελε πολύ να συνεχίσω στον ΟΦΗ. Σωθήκαμε και μάλιστα βγήκαμε 6οι. Πήρα την ομάδα τελευταία, βγήκαμε 6οι και φτάσαμε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό. Μου χρωστούσε τρεις μήνες αλλά ήθελε να συνεχίσω. Η χρονιά ήταν δύσκολη. Του είπα: "Πρέπει να πληρώσεις τα χρέη. Είναι το καλύτερο και τους δυο. Πες μου αν δεν μπορείς να πληρώσεις. Αν το σεβαστείς αυτό μπορούσαμε να μιλήσουμε για το μέλλον, αν όχι είναι δύσκολο για εμένα. Θα ρισκάρουμε κάτι που δεν αξίζεις και δεν αξίζω". Ήθελα να μείνω, ο κόσμος με αγαπούσε, ήθελα να μείνω στην Κρήτη είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να ζεις, ο καιρός πάντα είναι καλός, δεν έχει κίνηση, έχει ασφάλεια, καλό φαγητό, βραδινή ζωή, κλαμπ, υπέροχους οπαδούς στο "Γεντί Κουλέ". Είναι δύσκολη έδρα για να περάσει κάποια ομάδα, βάζει πίεση στον αντίπαλο. Ήμουν χαρούμενος.

Ξέρετε για την τωρινή κατάσταση στον ΟΦΗ;

«Πολύ καλύτερη από τότε. Καλύτερες συνθήκες, εγκαταστάσεις, τα πάντα. Το γνωρίζω».

Ίσως στον σημερινό ΟΦΗ ο Σα Πίντο θα μπορούσε να κάνει καλή δουλειά...

«Ίσως. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει στο μέλλον. Τώρα το μέλλον μου είναι στον ΑΠΟΕΛ, είμαι πολύ ευτυχισμένος εδώ και θέλω να είμαι εδώ και να βοηθήσω την ομάδα».

Στην Ελλάδα έχετε παίξει κόντρα σε όλες τις μεγάλες ομάδες. Ποια ήταν η πιο δύσκολη;

«Είναι πάντα δύσκολο να παίζεις στην έδρα του Παναθηναϊκού. Όταν ήμουν στην Ελλάδα, η ΑΕΚ ήταν στις χαμηλότερες κατηγορίες και δεν έπαιξα στην έδρα της. Τώρα μπορώ να το πω. Ο Μελισσανίδης προσπάθησε να με πάρει δυο φορές, όταν ήταν στη Β' Εθνική. Είχαμε κάνει ραντεβού μετά τον ΟΦΗ. Μια φορά στο γραφείο του και άλλη μια στο σκάφος του. Είναι φανταστικό. Ήθελα να πάω και μου έδινε εξαιρετικές προϋποθέσεις, αλλά το πρόβλημα ήταν πως έκανα κακή επιλογή. Νομίζω έπρεπε να πάω στην ΑΕΚ. Ήταν όπως η Γιουβέντους και η Σπόρτινγκ είχαν πάει στη δεύτερη κατηγορία. Ξέρεις πως θα επιστρέψουν αργά ή γρήγορα στην πρώτη κατηγορία επειδή είναι καλές ομάδες. Όμως εκείνη την περίοδο είχα κάνει μια καλή σεζόν στον ΟΦΗ και ήθελα να πάω σε μια ομάδα που αγωνιζόταν για τίτλους, είτε ήταν στην Ελλάδα, στην Πορτογαλία ή σε άλλη χώρα. Η σεζόν τελείωσε Απρίλιο - Μάιο, είχα κάνει καλή δουλειά στον ΟΦΗ, πιο πριν ήμουν στη Σπόρτινγκ και περίμενα πως θα επέστρεφα σε αυτό το επίπεδο. Έπρεπε να πάω στην ΑΕΚ. Είναι μια κορυφαία ομάδα. Δεν ήξερα καλά την ομάδα, επειδή ήταν στη δεύτερη κατηγορία, όμως ήξερα πως θα ανέβουν και ότι είχαν καλούς παίκτες. Δεν ήξερα την πραγματικότητα στο κλαμπ. Τότε δεν είχαν ακόμα το νέο γήπεδο. Δεν είχα την ολοκληρωμένη εικόνα. Ίσως κάποιος έπρεπε να με συμβουλεύσει καλύτερα εκείνη τη στιγμή. Ο πρόεδρος μού είπε να παώ και θα μου έδινε τα πάντα και ήταν πολύ φιλικός. Δεν είναι εύκολο να πεις "όχι" στον Μελισσανίδη. Μετά ήταν να πάω μια - δυο φορές αλλά δεν ήθελε ο πρόεδρος, είπε ότι προτιμούσε άλλον προπονητή. Δεν του άρεσε η απόφαση μου. Έχω καλή σχέση μαζί του. Είναι κρίμα που δεν πήγα».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.