Ποιος είναι ο 24χρονος που βάζει «φωτιά» στο Καμπιονάτο;

Special

Με τον φοβερό και τρομερό Στέφανο Σένσι, η Ίντερ μοιάζει ικανή για μεγάλα πράγματα - η επιρροή του στο παιχνίδι, το 90% στις πάσες και το 3-5-2 του Κόντε - αναλύει ο Γιάννης Χαμαλάκης

Το ποδοσφαιρικό του... σουλούπι σου θυμίζει αρκετά Βραζιλιάνο. Η ικανότητα του να κρατάει με ευκολία την μπάλα, το χαμηλό του κέντρο βάρος, το ύψος (1.68), ο 24χρονος Ιταλός χαφ με μια πρώτη ματιά φέρνει εικόνες από χαφ - αρτίστες από την χώρα του καφέ.

Ο Στέφανο Σένσι έχει συστηθεί για τα καλά στο κοινό της Ίντερ, έχοντας γίνει ήδη ο αγαπημένος τους παίκτης. Ο διεθνής αριστεροπόδαρος Ιταλός αποκτήθηκε φέτος από την Σασουόλο με την μορφή δανεισμού, όμως κάτι μου λέει ότι τα 25 εκ. ευρώ που έχει ρήτρα αγοράς θα καταβληθούν άμεσα από τους ''νερατζούρι''.

Μέχρι τώρα ο μικρόσωμος χαφ είναι εκείνος που οδηγεί την Ίντερ στην κορυφή του Καμπιονάτο, έπειτα από τις πρώτες τρεις αγωνιστικές.

  • Την πρώτη αγωνιστική, στο ντεμπούτο του με την Ίντερ, ήταν κορυφαίος στο 4-0 επί της Λέτσε και σκόραρε το ομορφότερο τέρμα. Δείτε το:


O Σένσι αποτελεί ένα βασικό γρανάζι στο 3-5-2 που εφαρμόζει ο Κόντε. Με έναν world class τερματοφύλακα (Χαντάνοβιτς) και τρεις στόπερ υψηλού επιπέδου (Γκοδίν - Σκρίνιαρ και Ντε Φρέι), η Ίντερ είναι ικανή φέτος για σπουδαία πράγματα.

Νομίζω τα δύο μπακ - χαφ είναι από τις καλύτερες περιπτώσεις, (Καντρέβα - Ασαμόα), τουλάχιστον στην Ιταλία. Ο ένας περισσότερο ''κοιτάει'' την επίθεση, ο άλλος την άμυνα. Φυσικά, μεγάλο ρόλο παίζουν και οι τρεις μέσοι, με τον Σένσι να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Στο πλάι του έχει είτε τον εξαιρετικό νεαρό Ιταλό Μπαρέλα, τον Μπρόζοβιτς, τον Βεσίνο. Ενώ υπάρχουν επίσης και οι Μπόρχα Βαλέρο και Γκαλιαρντίνι.

  • Την 2η αγωνιστική, η Ίντερ παίζει στη αφιλόξενη Σαρδηνία, το ματς είναι στο 1-1 και ο Σένσι κερδίζει πέναλτι με αυτό τον τρόπο


Η Ίντερ του Κόντε έχει δυναμική και δείχνει πιο πλήρης από ποτέ, τα τελευταία χρόνια, παρά την φυγή του Μάουρο Ικάρντι. Γράψαμε για την ποιότητα στην άμυνα και στα χαφ, όμως και στην επίθεση δεν πάει... πίσω. Σημείο αναφοράς ο Λουκάκου, τον συμπληρώνει ο Πολιτάνο με ένα ρόλο ''ψευτοενναριού'' ενώ φυσικά υπάρχει ο Λαουτάρο Μαρτίνες που ξεκινάει συνήθως στο πλευρό του Βέλγο, στην εξίσωση του Ιταλού κόουτς μπαίνει και ο Σάντσες. Η Ίντερ μοιάζει ικανή να μπει σφήνα σε Νάπολι και - κυρίως Γιουβέντους. Η παρουσία του Σένσι είναι το σημείο αναφοράς στο σύνολο των "νερατζουρι".

FBL-ITA-SERIEA-INTER-ROMA.jpg#asset:128197


Το βράδυ του Σαββάτου (14/09), η Ίντερ υποδέχτηκε την Ουντινέζε στο ''Μεάτσα'' , για την 3η αγωνιστική,και σε περίπτωση νίκης θα ανέβαινε μόνη πρώτη στην κορυφή του Καμπιονάτο, αφού νωρίτερα η Γιουβέντους είχε στραβοπατήσει στη Φλωρεντία. 

Μετά από καιρό, στο γήπεδο συγκεντρώθηκαν πάνω από 65.000 φίλοι της ομάδας με στόχο να πανηγυρίσουν το 3χ3. Και χάρη στον φοβερό Ιταλό χαφ το κατάφεραν. 

  • Οι ''νερατζούρι'' επικράτησαν με 1-0 και το οφείλουν εν πολλοίς στον Στέφανο Σένσι ο οποίος στο 44' σημείωσε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης ενώ σε ακόμα ένα παιχνίδι ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του. Μια απίστευτη κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, έπειτα από ασίστ του Γκοδίν.


Ο φοβερός και τρομερός Σένσι, έχει μέχρι τώρα 2 γκολ και οι 2 ασίστ στις πρώτες 3 αγωνιστικές και μερικές εκπληκτικές ενέργειες. Και το πιο σημαντικό: η μεγάλη του επιρροή στη νέα Ίντερ του Κόντε. 

Προσέξτε, έχει έως τώρα περίπου 9/10 (89%) επιτυχημένες πάσες στα λεπτά συμμετοχής του με την Ίντερ, ποσοστό εξωπραγματικό για παίκτη που παίζει στα χαφ. Τον συμπληρώνει αρκετά καλά και ο Μπαρέλα, ο οποίος και αυτός κυμαίνεται στα ίδια ποσοστά.

Η Ίντερ έχει αλλάξει πολλή μέσα σε μια χρονιά. Το ξεκίνημα της είναι ιδανικό, με όπλο την άμυνα και τα χαφ της, αυτά είναι τα βασικά για να οδηγήσουν μια ομάδα στην κορυφή. 

Το δείγμα μικρό όμως οι προσδοκίες των ''νερατζούρι'' μεγάλες. Άραγε, ο Κόντε μπορεί να οδηγήσει την Ίντερ στο πρωτάθλημα μετά από 10 χρόνια; Οι απαντήσεις στο τέλος Μαίου...

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.