Από την Μινωϊκή και τον Εργοτέλη, στην κορυφή της Superleague!

Απόψεις

Ο Ηρακλειώτης μπακ, Μανώλης Σάλιακας, βρίσκεται στην καλύτερη του στιγμή και δικαίως θεωρείται ένας από τους καλύτερους αμυντικούς στο Ελληνικό πρωτάθλημα

Πριν από τρεις μήνες έκλεισε τα 25 του χρόνια. Γεννημένος στο Ηράκλειο, πλέον διεθνής με την Ανδρών και ένας από τους καλύτερους μπακ του Ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Μανώλης Σάλιακας σκόραρε χθες ένα υπέροχο γκολ, το οποίος χάρισε στην ομάδα του τη νίκη και παράλληλα έφερε τον ΠΑΣ στην 3η θέση του πρωταθλήματος μετά από 12 ματς.


Ο Μανώλης είναι αυτό που λέμε '' πολύ καλό παιδί''. Η προβολή δεν του αρέσει, ούτε οι συνεντεύξεις. Είμαι σίγουρος ότι έχει αδικήσει τον εαυτό του όπως επίσης είμαι σίγουρος ότι αν τον ρωτήσει κανείς θα του πει ότι '' θέλω να κάνω την δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ και τίποτα άλλο''.

Ξεκίνησε από τις ακαδημίες στη Μινωική. Έχει τις καλύτερες αναμνήσεις από την περιοχή που μεγάλωσε, την Φορτέτσα Ηρακλείου. Σύμμαχος ο πατέρας του που έπαιζε επίσης μπάλα σε ερασιτεχνικό επίπεδο, έπειτα έγινε μέλος της περίφημης ακαδημίας του Εργοτέλη. Στην κιτρινόμαυρη ακαδημία ''γεννήθηκε'' ποδοσφαιρικά, σαν σκόρερ, ως επιθετικός.

''Ο Εργοτέλης βγάζει ελληνόπουλα διότι δουλεύουν πολύ καλά στις ακαδημίες του, στα μικρά παιδιά.'' είχε πει σε πρόσφατη συνέντευξη του.

5316122-1.jpg#asset:310368


Η ταχύτητα, η οξυδέρκεια και η καλή φυσική του κατάσταση, τον ''οδήγησαν'' να δουλέψει στην θέση του δεξιου μπακ. Το 2013, η Εθνική Παίδων ήταν το διαβατήριο του για την μεταγραφή στον Ολυμπιακό. Αρχικά στις μικρές ομάδες του Πειραιώτικου συλλόγου, για θέση στην αντρική ομάδα δεν τον πίστεψαν αρκετά, έπαιξε λίγα ματς στο Κύπελλο ενώ στη συνέχεια δόθηκε δανεικός σε ομάδα της Κύπρου και στα Χανιά. Δύο γεμάτες χρονιές στον τότε Κισσαμικό (νυν Χανιά), τον ωρίμασαν και πριν δύο χρόνια μπήκε η Λαμία στη ζωή του.

Στη Λαμία έκανε εξαιρετική χρονιά και από πέρυσι ανήκει στο δυναμικό του ΠΑΣ με εξαιρετικές εμφανίσεις, οι οποίες του έφεραν την κλήση στην Εθνική Ανδρών. 36 παιχνίδια πέρυσι και φέτος μετράει ήδη 13 και χθες πέτυχε το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα, με την φανέλα του ΠΑΣ.

To καλοκαίρι του 2022 ολοκληρώνεται το συμβόλαιο του, στον ΠΑΣ θέλουν να τον κρατήσουν, όμως ο ίδιος κοιτάζει ψηλότερα και στο εξωτερικό. Θυμίζω ότι παρά το γεγονός ότι δεν έχει αγωνιστεί ποτέ σε ανδρική ομάδα του ΟΦΗ και του Εργοτέλη, υπήρχε ενδιαφέρον και φλερτ τα προηγούμενα χρόνια από τις δύο ομάδες.

Πλέον, αυτή η χρονιά ίσως αποτελέσει το εφαλτήριο για ακόμα ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα του, ίσως το πιο σημαντικό μέχρι τώρα. Έχει δουλέψει αρκετά, είναι ο καλύτερος δεξιός μπακ στη Λίγκα, παρά το γεγονός ότι η ομάδα που παίζει είναι ''αντιεμπορική'' και ο ίδιος δεν αγωνίζεται σε ''μεγάλη'' ομάδα ώστε να γίνεται αφιέρωμα σε σαιτ των Αθηνών...

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.