Σαν σήμερα: O OΦΗ έδωσε τον πρώτο Ευρωπαϊκό αγώνα της ιστορίας του

08:25 | 17/09/2019

17/09/1986 - Μια ημερομηνία σταθμός για τον ΟΦΗ

Η 17η Σεπτεμβρίου του 1986 είναι μια σημαδιακή ημερομηνία για τον ΟΦΗ. Η κρητική ομάδα έπαιξε το πρώτο της Ευρωπαϊκό παιχνίδι (Κύπελλο UEFA), υποδεχόμενη στο κατάμεστο ''Γεντί Κουλέ'' την Χαΐντουκ Σπλιτ. Με ένα πολύ όμορφο γκολ του Γιώργου Βλαστού, ο Όμιλος είχε κερδίσει με 1-0 στον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα της ιστορίας του κερδίζοντας τους Κροάτες με 1-0. Στη ρεβάνς στο Σπλιτ, η Χάιντουκ είχε επικρατήσει με 4-0.

Με αφορμή αυτό, η ΠΑΕ ΟΦΗ έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο fb: ''Σαν σήμερα ο ΟΦΗ έδωσε τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα της ιστορίας του, με αντίπαλο την Χάιντουκ Σπλιτ, όπου η ομάδα μας πήρε τη νίκη με γκολ του Γιώργου Βλαστού.''

Μάλιστα, στην ενδεκάδα εκείνου του παιχνιδιού, υπήρχαν ο Γιάννης Σαμαράς, ο Νίκος Νιόπλιας, ο Γρηγόρης Τσινός και ο Μίλτος Ανδριανίδης, οι οποίοι βρίσκονται σε διάφορα πόστα, πλέον στην ΠΑΕ, καθώς και ο Αλεχάντρο Ίσις, που πρόσφατα αποχώρησε.

Η ενδεκάδα με Χάιντουκ: Μητσέας, Ανδριανίδης, Τσινός, Μιχαλήτσιος, Βασιλείου, Γιάγιανιν, Νιόπλιας, Ίσις(66΄Χαραλαμπίδης), Παπαβασιλείου, Βλαστός(75΄Καργιώτης), Σαμαράς.

Στιγμές από το παιχνίδι:

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.