Σαν σήμερα: Το χρυσό παπούτσι του Νίκου Μαχλά

12:18 | 03/05/2019

Σαν σήμερα πριν 21 χρόνια (1998) ο Νίκος Μαχλάς αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ στην Eredivisie και σε όλη την Ευρώπη.

Μια σπουδαία διάκριση που όμοια της, δεν έχει γνωρίσει κάποιος Έλληνας ποδοσφαιριστής σε ατομικό επίπεδο. Αυτή ανήκει ξεκάθαρα στο Νίκο Μαχλά, ο οποίος στις 3 Μαίου του 1998, με γκολ απέναντι στη Φέγενορντ έφτασε τα 34 γκολ στο Ολλανδικό πρωτάθλημα και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στην Ευρώπη. O πρώτος Έλληνας παίκτης έως τώρα με αυτή την διάκριση.

Ο Μαχλάς μετά το άκρως επιτυχημένο πέρασμά του από τον ΟΦΗ (154 συμμετοχές, 48 γκολ), πήρε μεταγραφή για την ολλανδική Φίτεσε κάνοντας μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Άραγε ποιος να φανταζόταν ότι σε 92 παιχνίδια με τη φανέλα της Φίτεσε ο Μαχλάς θα σκόραρε 60 φορές ενώ στη συνέχεια στον Άγιαξ σκόραρε ακόμα 38 τέρματα. Η θητεία του στην Ολλανδία ξεκίνησε το 1996 και την πρώτη χρονιά πέτυχε 8 γκολ σε 29 παιχνίδια. Η επόμενη σεζόν του ήταν εντυπωσιακή (1998) ενώ η μεταγραφή του στον Άγιαξ το 1999 κόστισε περίπου 9 εκ. ευρώ, η ακριβότερη στην ιστορία του συλλόγου.

Ο Νίκος Μαχλάς λατρεύτηκε από τους φίλους της Φιτέσε, στο γήπεδο το συρτάκι είχε πάντα ξεχωριστό χώρο κάθε φορά που έστελνε τη μπάλα αντίπαλα δίχτυα.

Αργότερα, ο Μαχλάς μεταγράφηκε στην Σεβίλλη, ενώ το 2003 επέστρεψε στην Ελλάδα για τον Ηρακλή και το 2005 ήρθε για δύο στον ΟΦΗ, ενώ δύο χρόνια αργότερα έκλεισε την καριέρα του στην Κύπρο με το ΑΠΟΕΛ, όπου κατέκτησε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΜΑΧΛΑ ΤΗΝ ΣΕΖΌΝ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΠΑΠΟΥΤΣΙ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Ν. Μαχλάς για όλους και για όλα

Συγκλονιστικός Μαχλάς για τον γιο του: «Η καρδιά του λειτουργούσε στο 12%»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.