«Σάρωσε» τα μετάλλια η Κατερίνα Σαρρή

11:26 | 09/10/2019

​Επιτυχημένη η συμμετοχή για την Κατερίνα Σαρρή στο Βουκουρέστι με πέντε μετάλλια.

Στις 19-22 Σεπτεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Masters Αθλητών Ανοιχτού Στίβου στο Βουκουρέστι και από την Ελλάδα έλαβαν μέρος 173 αθλητές, ενώ από το Ηράκλειο της Κρήτης συμμετείχαν 12 αθλητές και αθλήτριες της ομάδας ΠΕΔΑΣ “ΜΙΝΩΣ”.

Στην 2η εμφάνιση της σε Βαλκανικούς Αγώνες, η Κατερίνα Σαρρή, που αγωνίζεται στην κατηγορία F40-44, κατάφερε να συγκεντρώσει 5 μετάλλια (4 χάλκινα και 1 ασημένιο). Η Κατερίνα είναι αθλήτρια του προπονητή Νίκου Γιανναδάκη (πρώην πρωταθλητή στους δρόμους ταχύτητας, αλλά και νυν διαχρονικού αθλητή με διακρίσεις στους διεθνείς αγώνες).

Συγκεκριμένα, έλαβε μέρος στα 100μ, στα 200μ και στην σφαιροβολία κερδίζοντας την 3η θέση στην κατηγορία της. Ενώ επιπρόσθετα συμμετείχε στην σκυταλοδρομία  των 4*100 όπου έκαναν νέο πανελλήνιο ρεκόρ με 1.01.23 μαζί με τις Ε. Ανυφαντή, Α. Φωτακοπούλου και Ε.Σκονδριανή, κατακτώντας τη 2η θέση, καθώς επίσης συμμετείχε στη σκυταλοδρομία Balkan relay , μια σκυταλοδρομία που συνδυάζει τα 100μ, 200μ, 400μ και 800μ , όπου κατέκτησαν την 3η θέση μαζί με τις Β.Γεωργιάδου, Χ.Μαραγιάννη και Ρ.Σαρρή.

Υπενθυμίζουμε ότι στην 1η εμφάνιση της Κατερίνας στον κλειστό στίβο στο Βαλκανικό πρωτάθλημα Masters που διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη 2-3 Μαρτίου 2019, κατέλαβε την 4η θέση στα 60μ, και τη 2η θέση στα 200μ.

"Αποφάσισα να επιστρέψω στον στίβο μετά από 23 χρόνια απουσίας γιατί είναι το είδος της άσκησης που με εκφράζει. Η επιστροφή δεν υπήρξε εύκολη, γιατί αν και το σώμα "θυμάται", πρέπει, ωστόσο, να κάνει μια "επανεκκίνηση" και αυτό θέλει υπομονή και καθημερινή προσπάθεια. Αν και δεν υπήρξε ποτέ για εμένα προτεραιότητα η διάκριση, όσο η καλή και αξιοπρεπής παρουσία σε όλα τα επίπεδα, αγωνιστικά και διαπροσωπικά,  είναι μεγάλη τιμή και υπερηφάνεια να εκπροσωπείς την χώρα σου σε διεθνείς διοργανώσεις και να την τιμάς ανεβαίνοντας στο βάθρο κρατώντας την ελληνική σημαία. Το σημαντικότερο, ωστόσο, από τη συμμετοχή μου σε αυτούς τους αγώνες είναι ότι γνώρισα αξιόλογους ανθρώπους από την ελληνική αποστολή, και όχι μόνο, με τους οποίους μοιράζομαι την ίδια αγάπη για τον υγιή αθλητισμό. Παράλληλα έβαλα έναν προσωπικό στόχο, τον πέτυχα, αν και αγωνιστικά όφειλα να κάνω κάτι καλύτερο. Είμαι πολύ χαρούμενη που με στηρίζει η οικογένειά μου σε αυτή τη προσπάθεια, και παραδειγματίζονται τα παιδιά μου μέσα από αυτή τη διαδικασία, γιατί η ισορροπία ανάμεσα στην οικογένεια, τη δουλειά και την προπόνηση δεν είναι πάντα εύκολη και χρειάζεται την κατανόηση των οικείων σου. Το μήνυμα που θα ήθελα να στείλω σε όλους είναι ότι ο διαχρονικός αθλητισμός είναι πολύ σημαντικός για την υγεία  και την ευεξία μας, και θα πρέπει να ενισχύεται και να αναδεικνύεται από την πολιτεία. Στην Ελλάδα υπάρχει πολύς κόσμος που ασχολείται με αυτόν σε διαφορετικά αθλήματα, και είναι όλοι άξιοι θαυμασμού για την καθημερινή προσπάθεια που καταβάλλουν. Ποτέ δεν είναι αργά για οποιονδήποτε να ξεκινήσει να αθλείται, είτε το έκανε στο παρελθόν είτε όχι."

Η Κατερίνα Σαρρή, είναι η ίδια απόφοιτος του τμήματος Φυσικής Αγωγής, με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές, εργάζεται στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης ως Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό και είναι θεία του ποδοσφαιριστή του ΟΦΗ, Βαγγέλη Νοικοκυράκη

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.