Scout Report: O OΦΗ δεν έχει παίκτη σαν τον Γκρόνινγκ

ΟΦΗ

Ο Γιάννης Χαμαλάκης αναλύει τα χαρακτηριστικά του Δανού σέντερ φορ του ΟΦΗ - το ελεγχόμενο ρίσκο της κρητικής ομάδας και η... περίεργη διαδρομή του

Ο ΟΦΗ ανακοίνωσε σήμερα (Τρίτη) τον Δανό επιθετικό Σεμπάστιαν Γκρόνινγκ, o oποίος βρίσκεται από τα ξημερώματα στην Κρήτη. Το συμβόλαιο είναι 2,5 ετών (2025), ίδια διάρκεια είχε υπογράψει το καλοκαίρι με την Άαρχους και τελικά δεν ολοκληρώθηκε. Ο 25χρονος φορ δεν υπολογιζόταν από την Άαρχους, στην οποία βρίσκεται τους τελευταίους έξι μήνες, έψαχναν από κοινού να λύσουν την συνεργασία τους και ο ΟΦΗ με το ενδιαφέρον του, έκανε πιο εύκολο το ''διαζύγιο''.

ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Το λιγότερο ''περίεργη'' μπορεί να χαρακτηριστεί η έως τώρα διαδρομή του Δανού σέντερ φορ. Γεννημένος στο Άαλμποργκ, εκεί ξεκίνησε να παίζει μπάλα, την διετία 2017-2019 μεταπήδησε στην πιο... μικρή Χόμπρο, αργότερα ''έπεσε'' με την Σκίμπε στην 2η κατηγορία από την οποία ανέβηκε το 2021 με την φανέλα της Βίμποργκ με χρονιά ''όνειρο'' και 23 γκολ σε 30 ματς στο πρωτάθλημα. Έτσι έμεινε και στην πρώτη κατηγορία, αγωνίστηκε το πρώτο μισό της σεζόν και ξαφνικά τον Φεβρουάριο πήρε την απόφαση να παίξει στην... Νότια Κορέα. Στα 24 του! Για την ακρίβεια, η Suwon Bluewings πλήρωσε 1 εκ. ευρώ για να τον αποκτήσει και να τον υπογράψει για 2 σεζόν.

Ο Σεμπάστιαν εκεί δεν προσαρμόστηκε ποτέ, σκόραρε μόλις 1 γκολ στα 15 ματς που έπαιξε και έπειτα από 8 μήνες επέστρεψε στην πατρίδα του για την Άαρχους, στην τελευταία ημέρα των μεταγραφών του Αυγούστου (2022). Ούτε στην Άαρχους όμως μπόρεσε να καθιερωθεί, μόλις 86' ο απολογισμός του και ένα γκολ. ''Ήταν όνειρο μου να παίξω στο εξωτερικό, δεν μετανιώνω'' είπε μεταξύ άλλων όταν τέλειωσε η εμπειρία στην Κορέα.

ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ, ΑΥΤΟ.

Έχει ύψος 1.88, γεροδεμένος, δεξιοπόδαρος και κλασικός ''ST''. Παίκτης περιοχής. Κοιτάζοντας τα reports του, την πορεία του και φυσικά το αξιόπιστο FM 2022, ο Γκρόνιγκ δεν είναι επιθετικός με υψηλή τεχνική, μάλλον το αντίθετο. Καλός στην ''mental'' στατιστική, aggresive ενώ συμπεριφέρεται καλά στα τελευταία λεπτά, στις κρίσιμες μπάλες, άλλωστε έχει σκοράρει αρκετές φορές στο φινάλε. Με ότι και αν συνεπάγεται αυτό. Πολύ καλό άλμα και φυσική κατάσταση. Για το ύψος του δεν είναι αργός.

Δεν μπορεί να υποστηρίξει καμία άλλη θέση πέρα από αυτήν μέσα στο ''κουτί'', φυσικά στα προσόντα του και η ηλικία του (25). Φορ που τελειώνει συνήθως με μια επαφή, δεν έχει πολλές ασίστ και key πάσες στο ενεργητικό του. ''Τίμιος'' σε θέση άμυνας, κυρίως αρέσκεται στο εκτελεστικό κομμάτι. Τα καλά του νούμερα ήταν στις δύο χρονιές στην Β' Δανίας, όπου το επίπεδο δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό.

121.png#asset:432044


ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ

Στο παρασύνθημα: Έχω την αίσθηση, για να μην γράψω βεβαιότητα, ότι ο Γκρόνιγκ είναι ο 2ος φορ που ψάχνει ο ΟΦΗ και όχι ο βασικός (βλ. Λουίζ Φελίπε). Ο ΟΦΗ κυνηγάει από τον Αύγουστο περιπτώσεις παικτών που βρίσκονται σε ''καλή'' ηλικία, χωρίς να έχουν κάνει κάτι ιδιαίτερο στο βιογραφικό και όχι ακριβοί, όπως ο Τζου. Κάτι αντίστοιχο είναι και ο Δανός, ο οποίος μπορεί να δώσει λύσεις και ίσως εξελιχθεί σε ''λαβράκι''. Χαμηλό ταβάνι ποιότητας σε κάθε περίπτωση, η διαδρομή και το βιογραφικό του δεν δημιουργούν προσδοκίες, στα σημαντικά ότι το κόστος είναι ιδιαίτερα χαμηλό με τον ΟΦΗ να κάνει καλό deal και φυσικά το γεγονός ότι ο Νταμπράουσκας τέτοιο παίκτη στο ρόστερ, με τα χαρακτηριστικά του Σεμπάστιαν, δεν έχει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

H «καρτέλα» του Γκρόνινγκ και ο δεύτερος επιθετικός

Κοντά σε συμφωνία ο ΟΦΗ με τον 25χρονο φορ, Σεμπάστιαν Γκρόνινγκ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.