Σε 40 ημέρες η ελληνική ιστιοπλοΐα πανηγύρισε 14 μετάλλια

11:28 | 08/08/2022

Εντυπωσιακός είναι ο απολογισμός των Ελλήνων ιστιοπλόων τις τελευταίες 40 ημέρες, καθώς από τις 26 Ιουνίου μέχρι και τις 5 Αυγούστου, κατέκτησαν 14 μετάλλια σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και συγκεκριμένα, τέσσερα χρυσά, έξι αργυρά και τέσσερα χάλκινα μετάλλια.

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Οπτιμιστ της Τουρκίας η χώρα μας κατέκτησε 1 χρυσό και 2 ασημένια μετάλλια και αναδείχθηκε τρίτη δύναμη στον κόσμο. Στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Οπτιμιστ της Δανίας ο πρωταθλητής Ευρώπης ήταν Έλληνας.

Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 420 νέων της Πορτογαλίας η Ελλάδα ανέβηκε στο βάθρο τρεις φορές. Ο απολογισμός ήταν 1 χρυσό, 1 ασημένιο και 1 χάλκινο μετάλλιο.

Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κατηγορίας ILCA 6 νέων της Θεσσαλονίκης πήραμε 1 χρυσό, 2 ασημένια και 1 χάλκινο μετάλλιο.

Και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ILCA 4 Youth της Πολωνίας η Ελλάδα κατέκτησε 1 ασημένιο και 2 χάλκινα μετάλλια.

Καθοριστικό ρόλο σ΄ αυτήν την επιτυχία, διαδραμάτισε -εκτός από την απόφαση της ΕΙΟ να δώσει άμεση προτεραιότητα στην επένδυση της Ανάπτυξης σε όλες τις κατηγορίες- και η πρόσληψη του διάσημου Δανού προπονητή, Κρίστιαν Ρασμούσεν, ο οποίος σε στενή συνεργασία με τους Έλληνες συναδέλφους του, έχει αρχίσει ήδη, να διδάσκει στους ιστιοπλόους μας τη νέα τεχνογνωσία του αθλήματος και πρωτοπόρες προπονητικές μεθόδους.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.