Σε καλό δρόμο ο ΟΦΗ

ΟΦΗ

Ακόμα μία καλή εμφάνιση του ΟΦΗ στο 1-1 με τη Φορτούνα Σιτάρντ, δείχνοντας ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο.

Σε ακόμη ένα φιλικό ο ΟΦΗ άφησε καλές εντυπώσεις και μοίρασε χαμόγελα, δείχνοντας ότι βρίσκεται σε σωστό δρόμο. Το 1-1 με τη Φορτούνα δεν έχει τόση σημασία όσο η συνολική εικόνα της κρητικής ομάδας που βρίσκει τα πατήματά της και σιγά-σιγά εμπεδώνει τα αγωνιστικά «θέλω» του Νίκου Νιόπλια.


Ο Νίκος Νιόπλιας επέλεξε ένα 4-3-3, με τον Σωτηρίου κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά τους Μαρινάκη, Βούρο, Πασαλίδη και Κοροβέση.

Στη μεσαία γραμμή έπαιξαν οι Μεγιάδο, ντε Γκουζμάν και Νοικοκυράκης, στα "φτερά" της επίθεσης οι Σαρδινέρο και Στάρτζεον και στην κορυφή ο Καστάνιος.

Ο ΟΦΗ από την αρχή προσπάθησε να παίξει γρήγορα και πολλές φορές θέλησε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα κυρίως του Νοικοκυράκη. Μπροστά ο Όμιλος ήταν καλός δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για γκολ, πίσω όμως δύο στιγμές απροσεξίας της άμυνας χάλασαν λίγο τη συνολική εικόνα του πρώτου μέρους. Στη μία από αυτές ήρθε το 1-0 για τη Φορτούνα στο 26ο λεπτό. Νωρίτερα, η ολλανδική ομάδα είχε απειλήσει με δοκάρι (στο 15').

Ο ΟΦΗ απάντησε με γκολ-πέναλτι του ντε Γκουζμάν στο 39ο λεπτό μετά από χέρι παίκτη των γηπεδούχων, ενώ στο 41ο λεπτό Νοικοκυράκης και ντε Γκουζμάν έχασαν διπλή ευκαιρία για να γυρίσουν τούμπα το ματς.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο προπονητής του ΟΦΗ έκανε ως είθισται όλες τις αλλαγές. Έβαλε με την έναρξη και τους 8 παίκτες που είχε στον πάγκο, δηλαδή τους Σηφάκη, Ουές, Λυμπεράκη, Σελίμοβιτς, φαν Ντάινεν, Μπαλογιάννη, Γιαννούλη, Γρίβα. Από το αρχικό σχήμα παρέμειναν στην ενδεκάδα μόνο οι Μεγιάδο, ντε Γκουζμάν και Καστάνιος.

Ο ΟΦΗ ήταν η ομάδα που είχε την επιθετική διάθεση και απείλησε, με τον Μπαλογιάννη στο 65' να χάνει την πρώτη ευκαιρία του β' ημιχρόνου με σουτ που έφυγε ελάχιστα άουτ. Λίγο μετά, στο 76' ο Καστάνιος σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ. Στην αντίπερα όχθη, οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να απειλήσουν μόνο με σουτ.

Στα τελευταία λεπτά οι δύο ομάδες συνέχισαν με ένταση και προσπάθησαν να πετύχουν το νικητήριο γκολ (η Φορτούνα στο 88' είχε καλή ευκαιρία και ο ΟΦΗ απάντησε στο 89' με τον Καστάνιος), αλλά το 1-1 δεν άλλαξε και έγραψε την ιστορία του φιλικού.

H ενδεκάδα του ΟΦΗ: Σωτηρίου, Μαρινάκης, Κοροβέσης, Βούρος, Πασαλίδης, Μεγιάδο, ντε Γκουζμάν, Νοικοκυράκης, Στάρτζεον, Σαρδινέρο, Καστάνιος.

Στο β' μέρος έπαιξαν οι: Σηφάκης, Ουές, Λυμπεράκης, Σελίμοβιτς, φαν Ντάινεν, Μπαλογιάννης, Γιαννούλης, Γρίβας

Δείτε εδώ το φιλμ του αγώνα.


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.