Σε μια... κλωστή το Ελληνικό ποδόσφαιρο

10:53 | 30/06/2018

Σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι βρίσκεται πλέον το ελληνικό ποδόσφαιρο, μετά και το σημερινό Δ.Σ. της Super League. 

Ο Γιώργος Βασιλειάδης δέχθηκε μεν να συναντηθεί την Δευτέρα με την Super League, αλλά αυτό συνέβη για λόγους ευγένειας, καθώς σήμερα περίμενε ένα «ναι» ή ένα «όχι» στην πρόταση για τις 12 ομάδες το '19-'20. 

Ύστερα από 2ωρη κουβέντα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του gazzetta.gr, όπου υπήρξαν και μικροεντάσεις (με αφορμή τους δανεισμούς κάποιων παικτών), οι ομάδες κατέληξαν στην εξής ομόφωνη απόφαση. 

Όπου τα κυριότερα σημεία της είναι τα εξής, 1)Οι ομάδες συμφωνούν στο γενικό πλαίσιο της πρότασης Βασιλειάδη, για τη δημιουργία τριών κατηγοριών και για τα περισσότερα κριτήρια συμμετοχής που θέτει. 2) Την επόμενη σεζόν θα διεξαχθεί πρωτάθλημα με 16 ομάδες χωρίς πλέι οφ. 3) Από το 2019/20 θα μειωθούν στις 14,αριθμός που αποτελεί – όπως φαίνεται – κόκκινη γραμμή για εκείνες και 4) να βρεθεί λύση για τις «άστεγα» τηλεοπτικά ομάδες, καθώς γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο ότι εάν δεν συμβεί αυτό, τότε δεν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Κάτι που θέλουν όλοι, όχι μόνο οι ομάδες που δεν έχουν σχετικό συμβόλαιο. 
 
Την ίδια στιγμή όμως η πλευρά του Υφυπουργού δείχνει αμετακίνητη. Είναι χαρακτηριστική η απάντηση που έστειλε στο αίτημα της Λίγκας ώστε να υπάρξει τη Δευτέρα νέα συνάντηση, καθώς ναι μεν την αποδέχθηκε, αλλά την χαρακτήρισε... τυπική. Η θέση του είναι πως σήμερα περίμενε ένα «ναι ή ένα όχι», στην πρόταση που έκανε και όχι νέο κύκλο συζητήσεων. Και ότι εμμένει στις θέσεις του, όπως διαβάσατε και νωρίτερα. Ο Βαγγέλης Μπαταγιάννης έδειξε να πιστεύει πως μπορεί να βρεθεί λύση. 

Το συμπέρασμα είναι πως μέχρι σήμερα 30 Ιουνίου ακόμη τα πάντα είναι «ρευστά», παρότι σε περίπου 50 ημέρες έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Κανείς όμως δεν... ορκίζεται πως, πότε και με πια φόρμουλα θα συμβεί αυτό. Δείτε πιο κάτω την επιστολή - απάντηση του κ. Βασιλειάδη. 

Πηγή:
gazzetta
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.