Σεβίλλη – Ίντερ : Η ώρα του μεγάλου τελικού

10:11 | 21/08/2020

Η πολυνίκης του θεσμού, Σεβίλλη, αντιμετωπίζει σήμερα (22.00) τη φιλόδοξη και φορμαρισμένη Ίντερ, σε μια αναμέτρηση που υπόσχεται θέαμα και έντονες συγκινήσεις.

Σεβίλλη και Ίντερ διεκδικούν σήμερα (22:00) πίσω από κλειστές πόρτες στο ''Rhein Energie Stadion'' της Κολωνίας, το τρόπαιο του Europa League 2019/20.

Οι Ανδαλουσιάνοι του Ζουλέν Λοπετέγι αναζητούν το έκτο τους τρόπαιο στον θεσμό και τέταρτο τα τελευταία έξι χρόνια, την ίδια ώρα που οι «νερατζούρι» με οδηγό τον Αντόνιο Κόντε επιστρέφουν σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης από το 2010.

Η Σεβίλλη είναι αήττητη από την επανέναρξη, έκανε το καθήκον της αποκλείοντας τις Ρόμα, Γουλβς και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και σίγουρα αποτελεί την ομάδα που ξέρει να κάνει καλύτερα από οποιονδήποτε τη δουλειά της στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Στην αντίπερα όχθη η Ίντερ επιστρέφει μετά από μία δεκαετία σε ευρωπαϊκό τελικό και η κατάκτηση του τροπαίου για την ίδια είναι το βάλσαμο. Οι Ιταλοί διαθέτουν ένα εξαιρετικά ποιοτικό ρόστερ και έχει ένα Ρομέλου Λουκάκου… όλο φωτιά. Πέταξε έξω τις Χετάφε, Λεβερκούζεν και Σαχτάρ Ντόνετσκ (με καταπληκτική εμφάνιση) μετά την διακοπή και πάει στον μεγάλο τελικό με αξιώσεις.

Εξαιρετικά αμφίβολος παραμένει ο Χιλιανός επιθετικός της Ίντερ, Αλέξις Σάντσες, που είναι τραυματισμένος στο μηρό, ενώ αμφίβολλη είναι και η συμμετοχή του Λούκας Οκάμπος για την Σεβίλη, ο οποίος έδωσε τη νίκη στον προημιτελικό με την Γουλβς

Οι δύο ομάδες φτάνουν στον τελικό γεμάτες αυτοπεποίθηση και σε εξαιρετική φόρμα. Η Σεβίλλη νίκησε σε οκτώ από τους εννέα τελευταίους αγώνες της, ενώ η Ίντερ κέρδισε πέντε συνεχόμενα παιχνίδια στην Ευρώπη για πρώτη φορά σε μια δεκαετία.

Οι Ιταλοί σίγουρα μπορούν να καυχιούνται για τους δύο δυο επιθετικούς της, Λαουτάρο Μαρτίνες και Ρομέλου Λουκάκου, καθώς και το αμυντικό ρεκόρ τους - ένα γκολ σε επτά παιχνίδια - , στοιχεία που θα μπορούσαν να τους δώσουν το προβάδισμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Λούκακου έχει πλέον σκοράρει σε 10 διαδοχικές συναντήσεις του Europa League.

Όπως είναι γνωστό η ομάδα που κατακτά το τρόπαιο, εξασφαλίζει αυτόματα την παρουσία της στους ομίλους του Champions League (κάτι που όμως αμφότερες έχουν καταφέρει μέσω πρωταθλήματος) και θα επικεφαλής στην κλήρωση.

Ελληνικό...χρώμα στον τελικό της Κολονίας, αφού ο Έλληνας διεθνής διαιτητής Τάσος Σιδηρόπουλος επιλέχθηκε ως 4ος διαιτητής από την UEFA για να συνδράμει το έργο του Ολλανδού Ντάνι Μάκελι, ο οποίος θα είναι ο διαιτητής της συνάντησης.Βοηθοί του Μάκελι θα είναι οι συμπατριώτες του Μάριο Ντικς, Χέσελ Στέεχστρα, VAR ο επίσης Ολλανδός Γιόχεμ Κάμπουις, βοηθοί VAR οι Kέβιν Μπλομ (Ολλανδία), Πάβελ Γκιλ (Πολωνία) και offside VAR ο Τόμας Σοκολνίτσκι.

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΣΕΒΙΛΛΗ (4-5-1): Μπουνού, Χεσούς Νάβας, Κουντέ, Ντιέγκο Κάρλος, Ρεγκιλόν, Μπανέγα, Φερνάντο, Ζορντάν, Σούσο, Εν-Νεσίρι, Οκάμπος (Μουνίρ)
Ιντερ (3-5-2): Χαντάνοβιτς, Γοδίν, Ντε Βρι, Μπαστόνι, Ντ΄ Αμπρόζιο, Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Γκαλιαρντίνι,Γιάνγκ, Λουκάκου, Λαουτάρο Μαρτίνες

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.