Σενάριο απομάκρυνσης του στεγάστρου Καλατράβα από το ΟΑΚΑ!

12:03 | 04/10/2023

Το κόστος των εργασιών αλλά και ο χρόνος της αποκατάστασης των ζημιών φέρνει στο προσκήνιο σενάριο απομάκρυνσης του στεγάστρου Καλατράβα από το ΟΑΚΑ!

Λουκέτο έχει μπει στο ποδοσφαιρικό γήπεδο του ΟΑΚΑ και το ποδηλατοδρόμιο, λόγω του προβλήματος στατικότητας του στεγάστρου Καλατράβα. Τα ερωτήματα από την ανακοίνωση της διοίκησης του Ολυμπιακού Σταδίου την περασμένη Παρασκευή είναι τεράστια, με το πιο πρακτικό να αφορά το πόσο καιρό θα μείνουν κλειστές οι εγκαταστάσεις.

Η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» φιλοξενεί δηλώσεις ενός ανθρώπου από τα ενδότερα του υπουργείου Αθλητισμού, που δεν αποκλείει ακόμα και το «ξήλωμα» του στεγάστρου! «Βλέπουμε και εξετάζουμε τα πάντα, όλα είναι ανοιχτά. Δόθηκαν περίπου 400 εκατ. ευρώ για τα στέγαστρα του Καλατράβα το 2004. Αλλά δεν μπορεί να μείνουν κλειστά τα γήπεδα, τα χρειάζεται ο αθλητισμός».

Αν δαπανήθηκαν τέτοια ποσά, πώς μπορεί να ακυρωθούν αυτά με μια απόφαση που σημαίνει «ξήλωμα της σκεπής»; Είναι ένα σενάριο που έχει πέσει στο τραπέζι, φαντάζει ακραίο, αλλά το ζυγίζουν αυτοί που πρέπει ή όσοι κινούν τα νήματα. «Μην ξεχνάτε πως μιλάμε για οικονομικά στοιχεία και μας ενδιαφέρουν πολύ και αυτά. Όλα μετρούν και μπαίνουν στην κουβέντα», είναι η άποψη τρίτου, που αφήνει να εννοηθεί πως από την κυβέρνηση, δεν σκοπεύουν να κάνουν κάτι παράλογο για την αποκατάσταση της ζημιάς. «Πρέπει το κόστος να μπορεί να το αντέξει κάποιος και βέβαια μιλάμε για το μικρότερο δυνατό ρίσκο στην όλη ιστορία».

Το να μετακινηθεί το στέγαστρο είναι μια κουβέντα και η στατικότητα έχει να κάνει με τις βάσεις, αλλά και τη γενικότερη κατασκευή. Ένα σενάριο θέλει να έρθουν μηχανικοί από το εξωτερικό, για να τσεκάρουν εξονυχιστικά τις συγκολλήσεις, τις βάσεις, τα σίδερα, τις φθορές ακόμα και το βάψιμο. Κανείς δεν μπορεί να βεβαιώσει πόσο θα διαρκέσει η διαδικασία, που δεν έχει ξαναγίνει στο παρελθόν.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.