«Σεντονάτη» πρόκριση του ΠΑΟΚ, απέκλεισε την Μπενφίκα!

22:54 | 15/09/2020

Σπουδαία νίκη και πρόκριση για τον ΠΑΟΚ επί της Μπενφίκα με 2-1!

Ο Δικέφαλος του Βορρά νίκησε την πορτογαλική ομάδα στην άδεια Τούμπα και πήρε πανηγυρική πρόκριση για τα πλέι οφ του Champions League. Εκεί... περιμένει η ρωσική Κρασνοντάρ σε διπλούς αγώνες για ένα «εισιτήριο» για τους ομίλους.

Ο ΠΑΟΚ με δύο γκολ στο δεύτερο μέρος απέναντι στη Μπενφίκα που ξόδεψε σχεδόν 100 εκατομμύρια το καλοκαίρι, πανηγυρίζει μία σπουδαία νίκη-πρόκριση βάζοντας τέλος στο σερί των «αετών» που μετρούσε 10 συνεχόμενες παρουσίες σε ομίλους Champions League.

Στο 63ο λεπτό έγινε το 1-0 με περιπετειώδη τρόπο και τον Βερτόνχεν να χρεώνεται ως αυτογκόλ και στο 75' ο Ζίβκοβιτς πέτυχε το πρώτο του γκολ με την φανέλα του ΠΑΟΚ σφραγίζοντας τη μεγάλη νίκη.

Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων η Μπενφίκα μείωσε με γκολ του Ράφα Σίλβα, αλλά πλέον ο χρόνος ήταν υπέρ του ΠΑΟΚ που έφτασε στην τελική επικράτηση και πρόκριση με 2-1.

Σε γενικές γραμμές η Μπενφίκα ήταν καλύτερη και είχε πιο καθαρές φάσεις, αλλά ο Δικέφαλος «χτύπησε» εκεί που έπρεπε παίρνοντας την πρόκριση για τα πλέι οφ.

Ο ΠΑΟΚ είναι... δύο βήματα μακριά από τους ομίλους για πρώτη φορά στην ιστορία του. Θα παίξει πρώτα στη Ρωσία και η ρεβάνς θα γίνει στην Τούμπα. Στις 22 ή 23 Σεπτεμβρίου το πρώτο ματς, με τη ρεβάνς να διεξάγεται στις 29 ή 30 του ίδιου μήνα.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Κρέσπο, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Πέλκας (66' Ζίβκοβιτς), Τζόλης (80' Εσίτι), Άκπομ (70' Σβιντέρσκι).

Μπενφίκα (Ζόρζε Ζεζούς): Βλαχοδήμος, Αντρέ Αλμέιδα, Ρούμπεν Ντίας, Βερτόνχεν, Γκριμάλδο, Πίζι, Βάιγκλ, Ταράμπτ, Έβερτον, Σεφέροβιτς (72' Βινίσιους), Πεντρίνιο (65' Νούνιες).

ΤΟ 1-0 ΤΟΥ ΠΑΟΚ:

ΤΟ 2-0 ΤΟΥ ΠΑΟΚ:

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.