Σήμερα η ανακοίνωση: Το Final 8 του Κυπέλλου στα «Δύο Αοράκια»

Mπασκετ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελληνική Ομοσπονδία αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ότι το Final 8 του Κυπέλλου θα διεξαχθεί στα ''Δύο Αοράκια''

Την περσινή σεζόν, το Ηράκλειο και τα ''Δύο Αοράκια'' διοργάνωσαν με επιτυχία, έπειτα από 18 χρόνια, το Final 4. Φέτος, το τελικό στάδιο της διοργάνωσης του Κυπέλλου μπάσκετ θα γίνει - όπως στην Ισπανία - με την μορφή του Final 8, για πρώτη φορά στα Ελληνικά παρκέ. Όλα δείχνουν ότι και φέτος το Ηράκλειο θα είναι ο προορισμός.

Η ΕΟΚ σήμερα (5/12) θα κάνει την κλήρωση του Final Four του Κυπέλλου Ανδρών των μικρών κατηγοριών, που μετονομάστηκε σε UNICEF Trophy, καθώς και την έδρα του Final 8, όπως και την ημερομηνία διεξαγωγής.. Αν είχαμε την μορφή Final 4 ίσως η Ρόδος να ήταν φαβορί όμως με το νέο project πλέον και με δεδομένο ότι το Ηράκλειο διαθέτει την τεχνογνωσία παρόμοιων διοργανώσεων, η διοργάνωση εκτός απροόπτου, θα γίνει στα ''Δύο Αοράκια''.

aorakia.jpg#asset:369918


To Final 8 με φιλάθλους όλων των ομάδων

Συγκεκριμένα, οι 7 πρώτες ομάδες της Basket League του πρώτου γύρου και μια που θα προκύψει από το final four (UNICEF Trophy) των ερασιτεχνικών ομάδων (ΦΕΑ, Παπάγος, Πανιώνιος και Ηράκλης), θα σχηματίσουν την τελική 8αδα. Ο τρόπος διεξαγωγής και όλες οι λεπτομέρειες, πέρα από την έδρα του τελικού, θα γίνουν σήμερα.

Μάλιστα, σε συνέντευξη του στο Sport24.gr ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος. ρωτήθηκε για το αν θα γίνει στην Κρήτη, απέφυγε να απαντήσει: "Το Final 8 θα είναι γιορτή. Αυτό μπορώ να το εγγυηθώ. Τη Δευτέρα (5/12) θα ανακοινωθεί πού θα γίνει. Το μόνο σίγουρο είναι πως από τη μεριά μας ετοιμαζόμαστε ώστε αυτό να είναι μία γιορτή. Εννοείται ότι πάντα υπάρχουν θέματα για το πώς θα μπορέσει αυτό να υλοποιηθεί, με φιλάθλους δηλαδή, γιατί είναι σημαντικό να έχει φιλάθλους από οκτώ ομάδες. Εγώ θέλω φιλάθλους. Θα γίνει με φιλάθλους, αλλά όχι μόνο με φιλάθλους της περιοχής όπου θα διεξαχθεί το Final-8".

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.