Σήμερα, η μεγαλύτερη πρόκληση στην καριέρα της Σάκκαρη

10:07 | 09/06/2021

Το μεσημέρι (09/06, περίπου στις 14.00, ΕΡΤ 3) η Μαρία Σάκκαρη στην πρώτη τη συμμετοχή σε προημιτελικό Grand Slam αντιμετωπίζει την Ίγκα Σβιόντεκ με φόντο τα ημιτελικά του Roland Garros.

Ίσως στη σημαντικότερη στιγμή της επαγγελματικής της καριέρας, η Μαρία Σάκκαρη αντιμετωπίζει την Τετάρτη (09/06, 14.00, Eurosport 1, ΕΡΤ 3) την υπερασπίστρια του τίτλου στο Γαλλικό Όπεν, Ίγκα Σβιόντεκ για τα προημιτελικά της κορυφαίας διοργάνωσης.

Η 25χρονη Ελληνίδα τενίστρια, πραγματοποιεί εντυπωσιακή πορεία στα Παριζιάνικα courts και θα αγωνιστεί στον πρώτο προημιτελικό της σε Major τουρνουά, στην 21η της συμμετοχή.

Αντίπαλός της στο κεντρικό court του Roland Garros η 20χρονη Πολωνή, Νο9 της παγκόσμιας κατάταξης, η οποία κατέκτησε πέρσι τον τίτλο στο Παρίσι. Αυτή θα είναι και η πρώτη αναμέτρησή τους αφού δεν έχουν ξαναβρεθεί αντίπαλες στο tour.

Ο δρόμος μέχρι τα προημιτελικά

Για να φτάσουν στο σημείο να διασταυρώσουν τα ξίφη τους στον ημιτελικό αμφότερες χρειάστηκαν μεγάλες νίκες. Στον πρώτο γύρο η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε εύκολα 2-0 (6-4, 6-1) της Ζαβάτσκα, ενώ το ίδιο εύκολα ξεπέρασε το εμπόδιο της Παολίνι στο δεύτερο γύρο (6-2, 6-3). Αντίθετα, στον τρίτο γύρο έδωσε μεγάλη μάχη απέναντι στην Μέρτενς την οποία πέταξε έξω με 2-1 σετ.

Στην αντίπερα όχθη η Σβιόντεκ δεν έχει χάσει ακόμα σετ στη διοργάνωση με νίκες επί υπολογίσιμων αντιπάλων (Ζουβάν, Πέτερσον, Κόνταβέιτ και Κόστιγιουκ) και σίγουρα είναι το φαβορί στον αγώνα με τη Σάκκαρη, όμως η Μαρία έχει αποδείξει ότι μπορεί να τα βάλει με τις κορυφαίες του κόσμου.

Στον πρώτο προημιτελικό της διοργάνωσης, η Κόρι Γκοφ αντιμετωπίζει την Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα, στην πρώτη τους παρουσία σε προημιτελική φάση Grand Slam διοργάνωσης.

Το πρόγραμμα της Τετάρτης (09/06)

Court Philippe Chatrier

12:00 Κόκο Γκοφ [24] - Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα ERT SPORTS

14:00 Μαρία Σάκκαρη [17] - Ίγκα Σβιόντεκ [8] ΕΡΤ 3

16:00 Ραφαέλ Ναδάλ [3] - Ντιέγκο Σβάρτσμαν [10] ERT SPORTS

21:00 Νόβακ Τζόκοβιτς [1] v. Ματέο Μπερετίνι [9] ERT SPORTS

Τα ζευγάρια των προημιτελικών

Ζίντανζεκ - Μπαντόσα 2-1

Ριμπάκινα - Παβλιουτσένκοβα 1-2

Γκοφ - Κρεϊτσίκοβα

Σάκκαρη - Σβιόντεκ

Τα ζευγάρια των ημιτελικών

Πέμπτη (10/06)

Ζίντανζεκ - Παβλιουτσένκοβα

Παρασκευή (11/6)

Νικήτρια ζευγαριού Γκοφ - Κρεϊτσίκοβα Vs Νικήτρια ζευγαριού Σάκκαρη - Σβιόντεκ

Πηγή: Tennis24

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.