Σίλβερ: «Καμία απόφαση πριν από τον Μάιο»

09:05 | 07/04/2020

Το ΝΒΑ δεν πρόκειται να λάβει απόφαση σχετικά με την σεζόν 2019-20, που έχει ανασταλεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, τουλάχιστον πριν τον Μάιο, όπως δήλωσε ο επίτροπός , Άνταμ Σίλβερ.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης στη ΤΝΤ, ο Σίλβερ ρωτήθηκε αν είχε πιο σαφή εικόνα για το πότε θα μπορούσε να εκκινήσει η σεζόν ξανά, μετά τη διακοπή της στις 11 Μαρτίου.
«Η σύντομη απάντηση είναι όχι,» είπε ο Σίλβερ. «Ουσιαστικά ισχύει αυτό που έχω πει την περασμένη εβδομάδα , ότι πρέπει να αποδεχθούμε ότι, τουλάχιστον για τον μήνα Απρίλιο, δεν θα είμαστε σε θέση να λάβουμε αποφάσεις και δεν νομίζω ότι κατ 'ανάγκην σημαίνει ότι την 1η Μαΐου θα είμαστε».
Ο Σίλβερ δήλωσε ότι το ΝΒΑ άρχισε να επεξεργάζεται διάφορα συγκεκριμένα σενάρια για μια πιθανή επιστροφή, αλλά η αβεβαιότητα της πανδημίας, δεν βοηθάει σε αυτή την κατεύθυνση. «Αυτό που έμαθα τις τελευταίες εβδομάδες είναι ότι έχουμε πολύ λίγες πληροφορίες για να φτάσουμε σε αποφάσεις», δήλωσε.

Όλες οι επιλογές, συμπεριλαμβανομένης της ακύρωσης ή της συντόμευσης της σεζόν, βρίσκονται στο τραπέζι.

Η κανονική περίοδος 2020-21 θα ξεκινούσε τον Οκτώβριο, αν και ο Σίλβερ αναγνώρισε ότι θα μπορούσε να επηρεαστεί επίσης. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, ο Σίλβερ μίλησε και για την τηλεδιάσκεψη που είχε το Σάββατο, ο ίδιος και άλλοι επίτροποι από μεγάλα πρωταθλήματα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Εκεί ο Τραμπ εξέφρασε την ελπίδα ότι ο αθλητισμός μπορεί να βοηθήσει να εμπνεύσει τη χώρα καθώς καταπολεμά τον ιό.«Δεν ήταν απλώς μια κουβέντα, αλλά νομίζω ότι ήταν μια υπενθύμιση του τι σημαίνει ο αθλητισμός στους Αμερικανούς, στον πολιτισμό μας ειδικότερα», είπε ο Σίλβερ.

Ο Τραμπ δήλωσε στους δημοσιογράφους το Σάββατο, ότι επιθυμεί την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα, όσο πιο γρήγορα γίνεται, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

«Θα θέλαμε να είμαστε μέρος της επανεκκίνησης της οικονομία. Φυσικά, αυτό δεν μπορεί να έρθει με κανένα τρόπο που θα έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια», τόνισε ο Σίλβερ.

πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.