Σίμος: «Μιλήσαμε με Πογιέτ για Τζόλη και δέχθηκε με χαρά να βοηθήσει»

12:31 | 26/03/2022

Για την επιβλητική επικράτηση απέναντι στο Λιχτενστάιν και την χρησιμοποίηση του Χρήστου Τζόλη μίλησε σε συνέντευξή του ο Γιώργος Σίμος.

Ο προπονητής της Εθνικής Ελπίδων, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM, αναφέρθηκε και στο προσεχές ματς με την Πορτογαλία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Σίμος:

Για τη μεγάλη νίκη με 4-0 της Εθνικής Ελπίδων επί του Λιχτενστάιν:

«Η αλήθεια είναι ότι κάναμε έναν αγώνα μετά από τέσσερις μήνες, τον Νοέμβριο με την Ισλανδία, είχαμε αρκετές διαφοροποιήσεις στην ενδεκάδα. Πέντε τον αριθμό σε σχέση με το προηγούμενο ματς. Είχε έναν βαθμό δυσκολίας. Ο αντίπαλος δεν είχε υψηλή δυναμικότητα, όμως αυτό δεν λέει κάτι. Είτε αντιμετωπίζεις τοπ ομάδες της Ευρώπης είτε αντιμετωπίζεις πιο χαμηλής δυναμικής, πρέπει να βλέπουμε σοβαρά κάθε αγώνα».

Για το επόμενο ματς με τους Πορτογάλους: «Είναι πολύ σημαντικός αγώνας. Έχουμε τρεις αγώνες ακόμα. Αυτός με την Πορτογαλία την Τρίτη και άλλους δύο. Είμαστε έναν βαθμό μπροστά και τώρα είναι ακόμα πιο σημαντικό αυτό το παιχνίδι. Στην προηγούμενη διοργάνωση έχασαν από την Γερμανία και πάντα είναι κοντά σε κατακτήσεις. Είναι δυνατοί στις μικρές τους εθνικές και είναι σημαντικό ότι παίζουν βασικοί στις μεγάλες ομάδες της Πορτογαλίας, όπως την Πόρτο, την Μπενφίκα, τη Βασιλεία ή τη Γουλβς. Εκτός από μία καλή υποδομή μέσα από τις αναπτυξιακές ηλικίες έχουν και αγωνιστικό χρόνο σε υψηλό επίπεδο. Η Πορτογαλία είναι πρώτη με διαφορά σε πωλήσεις σε τέτοιες ηλικίες».

Για την επιλογή να παίξει ο Τζόλης με την Ελπίδων: «Για όλους μας προτεραιότητα είναι η Εθνική Ανδρών, η οποία βρίσκεται στην κορυφή της πυραμίδας. Σε επαφή με τον τεχνικό διευθυντή, ο προπονητής της Ανδρών ό,τι επιλέξει είναι πρώτη επιλογή. Είναι χαρά μας, μάλιστα, παιδιά μας να καλούνται στην πρώτη σε ιεραρχία ομάδα της Ελλάδας. Ένα παράδειγμα είναι ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, ο οποίος έχει κληθεί, μπορεί να μην έπαιξε, αλλά εκεί ανήκει και αύριο-μεθαύριο θα μπορέσουν να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Στην περίπτωση του Χρήστου υπήρξε συνεννόηση με τον προπονητή και μετά εμείς μιλήσαμε μαζί του, και ήρθε με μεγάλη χαρά για να βοηθήσει την ομάδα. Το πιο σημαντικό για εμένα, που μέτρησε και με ενθουσίασε, ήταν η θετική του διάθεση να βοηθήσει την εθνική ομάδα».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.