Φαν Σιπ: «Παπασταθόπουλος και Μανωλάς δεν θέλουν να γυρίσουν στην Εθνική»

20:00 | 03/11/2021

Ο ομοσπονδιακός προπονητής μίλησε για την περίπτωση των δύο αμυντικών και τη στάση τους απέναντι στην Εθνική

Σε συνέντευξή του στο σάιτ SPORT24, ο Τζον φαν Σιπ αναφέρθηκε στους Παπασταθόπουλο και Μανωλά ξεκαθαρίζοντας πως δεν θέλουν να επιστρέψουν στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, ενώ στάθηκε και στην περίπτωση Σιόβα και το πειθαρχικό του παράπτωμα.

Συγκεκριμένα, τόνισε:

Μετά όμως το Nations League, κάλεσα τον Μανωλά, μιλήσαμε σε πολύ καλό κλίμα, αλλά λίγες ημέρες αργότερα αποφάσισε ότι δεν ήθελε να επιστρέψει.

Το ‘γιατί’ ο Μανωλάς είπε ότι δεν θέλει να επιστρέψει δεν είναι κάτι που θα το πω εγώ, η πόρτα είναι πάντα ανοικτή.

Του είπα ‘εντάξει, το σέβομαι, ίσως υπήρχε μια απογοήτευση που δεν ήσουν στην ομάδα στο Nations League, τώρα όμως έχουμε πάει σε ένα επόμενο επίπεδο και θεωρούμε ότι είσαι σημαντικός’. Του είπα ακόμα ότι στην ομάδα υπάρχει ένα διαφορετικό κλίμα και αν θέλει να είναι μέρος αυτού του νέου κλίματος στην Εθνική ομάδα.

Και στον Παπασταθόπουλο είπα ότι είναι σημαντικός για εμάς, αλλά και εκείνος διαφέρει κάπως από την περίπτωση του Μανωλά, διότι τότε δεν έπαιζε πολύ στην Άρσεναλ.

Όμως όταν ήρθε πίσω στην Ελλάδα και άρχισε να αγωνίζεται ξανά, του τηλεφώνησα, του είπα ότι τον παρακολουθούμε, ότι είναι εξαιρετικό που αγωνίζεται εδώ, που παίρνει παιχνίδια πάλι και ότι θα τον καλέσω και θέλω να ξέρω ποιες είναι οι σκέψεις του.

Και εκείνος μου είπε, όπως και ο Μανωλάς, ότι δεν θέλει να γυρίσει. Απάντησα και στους δυο ότι το σέβομαι, ότι η πόρτα είναι ανοικτή και ότι η μπάλα βρίσκεται στα πόδια τους. Εμείς προχωράμε με την ομάδα.

Ο Σιόβας είναι διαφορετική περίπτωση, ήταν στην ομάδα, αλλά είπε πράγματα που δεν ήταν πρέποντα για την Εθνική κι για τον τρόπο που δουλεύουμε μαζί. Ήταν μαζί μας, ήμασταν χαρούμενοι γι’ αυτό, αλλά αυτή την στιγμή δεν αγωνίζεται καν.

Ελπίζω να βρει ομάδα τον Ιανουάριο και αν αρχίσει να αγωνίζεται, θα τον κοιτάξουμε επίσης. Είναι όμως μια διαφορετική κατάσταση από τους άλλους.

Βγάλαμε τον Σιόβα εκτός ομάδας για πειθαρχικό παράπτωμα, χάλασε το κλίμα που είχαμε φτιάξει και δεν μπορούσα να το ανεχτώ αυτό.

Του είπα ότι δεν το δέχομαι αυτό, διότι όχι μόνο χάλασε το κλίμα στην ομάδα, αλλά μίλησε για άλλο συμπαίκτη του, ότι θέλουμε άλλους παίκτες που δεν καλούνται. Όπως και να ‘χει, ήταν μια διαφορετική περίπτωση από τις άλλες και φέραμε άλλους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην ομάδα.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.