Σκασμένος ο Νταμπράουσκας: «Δεν έχω ξαναπαίξει τέτοιο ματς»

20:07 | 22/12/2022

Ο προπονητής του ΟΦΗ στάθηκε στις χαμένες ευκαιρίες με τον Ατρόμητο και ύψωσε ασπίδα προστασίας στους παίκτες του.

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα από τον Ατρόμητο στο «Γεντί Κουλέ», ο Λιθουανός τεχνικός δεν έκρυψε τη στενοχώρια του για το αποτέλεσμα βάσει της εικόνας της ομάδας του και στάθηκε στους αριθμούς του ΟΦΗ στην επίθεση. Δεν μίλησε για τις μεταγραφές, ενώ στήριξε τους παίκτες του για την προσπάθειάς τους.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Συγχαρητήρια στον Ατρόμητο. Κάναμε 21 σουτ και είχαμε 73% κατοχή. Είναι δύσκολο να μιλήσω γιατί δεν γνωρίζω αν έχω ξαναζήσει τέτοιο παιχνίδι στη ζωή μου ποτέ. Σε κανένα σημείο του αγώνα ο Ατρόμητος δεν ήταν καλύτερος από εμάς. Ούτε για 1 λεπτό δεν πίστεψα ότι ο Ατρόμητος ήταν καλύτερος. Δεν βάλαμε γκολ, δεν θα πω κάτι καινούργιο. Είναι κλισέ να πω ότι αφού δεν σκοράραμε και σκόραρε ο αντίπαλος, χάσαμε. Πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι. Μπράβο στους παίκτες μου για το πως ανταποκρίθηκαν. Αν συνεχίσουμε έτσι, θα έρθουν οι βαθμοί. Θα υπάρχουν οι κακές βραδιές, αλλά αυτό δεν θα συνεχίσει για πάντα.»

Για τις μεταγραφές είπε: «Το έχω ξαναπεί ότι συνεχίζουμε τη δουλειά, κοιτάζουμε, ψάχνουμε, αλλά δεν μπορώ να πω κάτι πριν γίνει οτιδήποτε. Αυτή τη στιγμή πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στην επόμενη προπόνηση και όχι στις μεταγραφές. Πρέπει να αρχίσουμε την προετοιμασία για το ματς με τον Παναθηναϊκό».

Για το επιθετικό πρόβλημα της ομάδας του, ανέφερε: «Δεκαπέντε παιχνίδια, συν ένα ματς κυπέλλου, δεν έχουμε καταφέρει να είμαστε πιο επιθετικοί. Τα στατιστικά δεν λένε ψέματα, είχαμε τις λιγότερες προσπάθειες για γκολ αυτό προσπαθούμε να βελτιώσουμε. Σήμερα με τον Ατρόμητο είχαμε 21 σουτ και ο αντίπαλος τρία. Προσπαθούμε να βελτιωθούμε στο σκοράρισμα.

Δεν είμαι εδώ για να κατηγορήσω τους παίκτες μου. Η αλήθεια είναι ότι δεν σκοράρουμε πολύ και έχουμε δεχθεί πολλά γκολ. Εγώ είμαι υπεύθυνος να βελτιώσω τους παίκτες μου. Κανένας προπονητής στη Super League δεν είναι απόλυτα ευχαριστημένος με την ομάδα του. Κάθε μέρα δουλεύουμε σκληρά και αν συνεχίσουμε έτσι θα έρθουν τα γκολ κι όταν έρθουν τα γκολ θα έρθουν και τα αποτελέσματα.

Δεν πρόκειται ποτέ να μιλήσω άσχημα για τους παίκτες μου. Αν βλέπατε το ματς χωρίς να ξέρετε το σκορ, δεν θα περιμένατε αυτό το αποτέλεσμα.»

Για την επιλογή του 3-5-2: «Κατά την διάρκεια της προετοιμασίας, είχαμε έναν μόνο επιθετικό και αρκετοί παίκτες ήταν τραυματίας και κατά συνέπεια είχαμε δύο διαφορετικά γκρουπ. Όταν έχεις να διαχειριστείς αυτήν την κατάσταση, πρέπει να βρεις λύση. Παίξαμε με την ίδια διάταξη στα φιλικά με Άντερλεχτ, ΑΕΚ, Ιωνικό και επειδή είχαμε έτοιμους, περισσότερους μεσοαμυντικούς παίκτες αποφασίσαμε αυτήν την τακτική. Ακόμα και σήμερα οι Γκερέρο, Νέιρα, Ντουρμισάι ήρθαν από τον πάγκο και ο λόγος είναι ότι δεν μπορούν να παίξουν περισσότερο από όσο έπαιξαν. Θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει και να κερδίσουμε, στο γκολ που δεχτήκαμε κανείς δεν πήγε πάνω στην μπάλα για να μπλοκάρει το σουτ».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.