Σκέψου να μην υπήρχε το VAR

SMS

Με κάτι διαιτησίες σαν κι αυτή στη Νίκαια γίνεται αντιληπτό πόσο καλό έχει κάνει το VAR στο ποδόσφαιρο.

Ο Ιωνικός σκοράρει με ψαλιδάκι του Μάντζη και μετά την εξέταση του VAR το γκολ ορθώς ακυρώνεται για οφσάιντ στην αρχή της φάσης.

Ο Παπαπέτρου «βλέπει» ανατροπή του Φαντιγκά από τον Βούρο και δίνει πέναλτι και κόκκινη κάρτα. Ευτυχώς το VAR τον «στέλνει» να δει τη φάση στο μόνιτορ και ο ρέφερι διορθώνει την γκάφα του.

Και το... κερασάκι στην τούρτα το πάτημα του Μπουένο στον Πασαλίδη που δεν είδε ο Παπαπέτρου, αλλά ευτυχώς είδε το VAR και τον έστειλε να το δει στο μόνιτορ.

Σκεφτείτε, λοιπόν, να μην υπήρχε το VAR. Σκεφτείτε τον αγώνα της Νίκαιας χωρίς την τεχνολογία που δίνει την ευκαιρία στους διαιτητές, κάτι ανεκδιήγητους σαν τον Παπαπέτρου, να διορθώσουν τα λάθη τους. Σκεφτείτε, λοιπόν, ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα στην κυριακάτικη αναμέτρηση του ΟΦΗ με τον Ιωνικό και τι θα γράφαμε τώρα.

Οκ, άντε να δεχθούμε ότι οι φάσεις του γκολ του Μάντζη και του πατήματος του Πασαλίδη δεν είναι ευδιάκριτες πάνω στη ροή του αγώνα. Αλλά πώς γίνεται ένας διαιτητής να βρίσκεται πίσω από τους παίκτες, αρκετά μακριά, έχοντας κάκιστη ορατότητα και να δίνει πέναλτι την περίπτωση του Φαντιγκά που έπεσε κάτω λες και τον χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα;

Οχι πως δεν κάνει λάθη και το VAR. Μάτια έχουμε και βλέπουμε. Αρκετές φορές έχει χρησιμοποιηθεί κατά το δοκούν. Αυτό, όμως, που έγινε το απόγευμα στη Νίκαια θα μπορούσε να είναι το έγκλημα της χρονιάς. Τρεις περιπτώσεις στις οποίες αν δεν υπήρχε το VAR ο ΟΦΗ θα είχε αδικηθεί κι άντε μετά να βρεις το δίκιο σου. Τρεις περιπτώσεις που διαιτητής και βοηθοί έδειξαν την ανικανότητά τους.

Το VAR δεδομένα ήρθε για να βοηθήσει το ποδόσφαιρο και να διώξει κάθε σκιά αμφισβήτησης και διαιτητικών λαθών. Η αλήθεια είναι πως «ξεγυμνώνει» κάτι διαιτητές σαν τον Παπαπέτρου που υπό την ασφάλεια του VAR δεν διστάζουν να δείξουν την ανεπάρκειά τους.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.