Skiathos International Football Tournament: Ανοίγει η πύλη του αθλητικού τουρισμού στην περιοχή

19:00 | 05/04/2024

Επίκεντρο του αθλητικού τουρισμού το τελευταίο δεκαήμερο του Μαϊου θα είναι η Σκιάθος.

Αστυνομικοί, πυροσβέστες, στρατιωτικοί, λιμενικοί και άλλοι επαγγελματίες θα αφήσουν σπίτι τα... εργαλεία της δουλειάς για να συμμετάσχουν στο 1ο Skiathos International Football Tournament. Πρόκειται για τουρνουά ποδοσφαίρου «5Χ5» που θα διεξαχθεί από τις 20 έως τις 24 Μαϊου στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου Σκιάθου.

Ένα μεγαλόπνοο εγχείρημα που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Ε.Ο.Τ. με την υποστήριξη του Δήμου Σκιάθου, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (I.P.I.) και το οποίο μπορεί να εξελιχθεί σε θεσμό, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Λευτέρης Αναδιώτης, Διοικητής Τ.Τ. Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Μαγνησίας και «ψυχή» του τουρνουά: «Από την πρώτη στιγμή που συλλάβαμε την ιδέα για το 1ο Διεθνές Τουρνουά Ποδοσφαίρου Σκιάθου, σκοπός μας ήταν η συγκεκριμένη διοργάνωση να αποκτήσει μια πολύ γερή βάση και πραγματικά στη συνέχεια να εξελιχθεί σε θεσμό. Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι με τη σύμπραξη όλων των φορέων που συμμετέχουν, αλλά και με τον τρόπο που το έχει αγκαλιάσει η τοπική κοινωνία, θα αποτελέσει μία διοργάνωση ορόσημο, που θα ανοίξει το δρόμο του αθλητικού τουρισμού στην περιοχή και θα αποτελέσει θεσμό που κάθε χρόνο θα φέρνει περισσότερες συμμετοχές, από διαφορετικά μέρη από όλο τον κόσμο».

Η εμπειρία και η τεχνογνωσία υπάρχει από τη συμμετοχή πολλών Ελλήνων ένστολων σε αντίστοιχα τουρνουά του εξωτερικού. Όσο για τη Σκιάθο, ο προορισμός είναι ιδανικός. «Στόχος είναι να ανοίξουμε την μεγάλη "πόρτα" του αθλητικού τουρισμού στην περιοχή μας. Η επιλογή της Σκιάθου ήταν συνειδητή κι όχι τυχαία. Αυτό προέκυψε, ακριβώς, γιατί προσφέρει όλες αυτές τις εγκαταστάσεις που είναι απαραίτητες για να έχει επιτυχία ένα τέτοιο τουρνουά. Ξεκινάμε από το αεροδρόμιο που αποτελεί τη βασική πύλη εισόδου για αποστολές που έρχονται από ξένα κράτη ιδιαίτερα όταν αυτό συνδυάζεται με τους 14 προορισμούς που έχουν απευθείας πτήση για το νησί. Το ποδοσφαιρικό γήπεδο διαστάσεων 11Χ11 είναι πλήρως ανακαινισμένο, τόσο στον συνθετικό χλοοτάπητα, ο οποίος είναι τελευταίας γενιάς, όσο και στους χώρους των αποδυτηρίων που θα προσφέρουν εξαιρετική ποιότητα φιλοξενίας. Τις ημέρες αυτές ολοκληρώνεται και η τοποθέτηση του ταρτάν γύρω από τον αγωνιστικό χώρο, προσδίδοντας μία διαφορετική αισθητική και ποιότητα παροχών στους αγωνιζόμενους κάτι το οποίο πιστώνεται στη δημοτική αρχή. Τέλος το σύνολο του αθλητικού κέντρου στο οποίο θα διεξαχθούν οι αγώνες, προσφέρει και πλειάδα βοηθητικών χώρων που βοηθά τα μέγιστα στην άρτια διοργάνωση και φιλοξενία των αθλητών, των ομάδων και το σύνολο τη διοργάνωσης», είπε ο Λ. Αναδιώτης.

Μέχρι τώρα τη συμμετοχή τους έχουν επιβεβαιώσει ομάδες από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Εσθονία, τη Μολδαβία ακόμα και από τη Σρι Λάνκα, ενώ έντονο ενδιαφέρον υπάρχει επίσης από χώρες της κεντρικής Ευρώπης αλλά και από τα βαλκάνια, τη Σερβία και την Κροατία.

Οι προϋποθέσεις υπάρχουν, η καλή διάθεση απ΄όλους τους εμπλεκόμενους είναι δεδομένη, άρα το Διεθνές Τουρνουά Ποδοσφαίρου της Σκιάθου διαθέτει όλες τις προδιαγραφές να εξελιχθεί σε θεσμό. Ο Λ. Αναδιώτης δεν έκρυψε την αισιοδοξία του: «Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι με τη σύμπραξη όλων των φορέων που συμμετέχουν σε αυτή τη διοργάνωση, αλλά και με τον τρόπο που το έχει αγκαλιάσει η τοπική κοινωνία, θα αποτελέσει μία διοργάνωση ορόσημο, που θα ανοίξει το δρόμο του αθλητικού τουρισμού στην περιοχή και θα αποτελέσει θεσμό που κάθε χρόνο θα φέρνει περισσότερες συμμετοχές, από διαφορετικά μέρη από όλο τον κόσμο»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.