Σωτήρια νίκη για τον Παναιτωλικό

21:36 | 30/05/2021

Ο Παναιτωλικός νίκησε 1-0 την Ξάνθη στη ρεβάνς των μπαράζ και θα συνεχίσει στη Super League και τη νέα σεζόν

Στα πρώτα 45 λεπτά της ρεβάνς, το ματς είχε ρυθμό και ένταση, αλλά ελάχιστες φάσεις. Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον έλεγχο σε αντίθεση με τους Ακρίτες που έριξαν το βάρος στην άμυνα με στόχο να παγώσουν τον ρυθμό και να κρατήσουν το μηδέν πίσω.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν. Η ομάδα του Δέλλα με σέντρες τόσο ψηλά όσο και χαμηλά έψαχνε τον τρόπο να απειλήσει την Ξάνθη, η οποία αντιστεκόταν.

Η λύτρωση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 83ο λεπτό με πέναλτι. Το πέναλτι δόθηκε για χέρι του Θανάση Παπάζογλου, ενώ η φάση ελέγχθηκε και στο VAR. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Βέργος, ο οποίος δεν λάθεψε και διαμόρφωσε το 1-0.

Το γκολ ανάγκασε τον Τεννέ να κάνει πιο επιθετική την Ξάνθη, αλλά ο χρόνος ήταν ο μεγαλύτερος εχθρός. Το 1-0 δεν άλλαξε, ο Παναιτωλικός ανέτρεψε το σκορ του πρώτου αγώνα και θα παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία σε αντίθεση με την Ξάνθη που θα συνεχίσει και του χρόνου στη Super League 2.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κνετ, Ντουάρτε, Κωνσταντόπουλος, Μαλής, Περέιρα (78΄ Μάζουρεκ), Εντινγκά, Ταχάρ (59΄ Ματσόλα), Ντίας, Μπαρμπόσα, Βέργος (87΄ Βάντερσον), Μεντόσα.

ΞΑΝΘΗ: Ίτσο, Τζούρμαν, Θ. Παπάζογλου, Πέτροβιτς (85΄ Ντίνας), Παντελιάδης, Δημούτσος (85΄ Τέσιγια), Βέρκερ , Έμπερτ, Μικελτάτζε (64΄ Τάτος, 78΄ Σρόιγεν), Σιατραβάνης, Τ. Παπάζογλου (65΄ Θυμιάνης).


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.