«Σούζα» ο ΟΦΗ!

ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ κράτησε το μηδέν στην άμυνα, κέρδισε χωρίς να απειληθεί με 1-0 την ΑΕΛ και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα

Ο ΟΦΗ έβγαλε αντίδραση στο «Αλκαζάρ», δε «θάμπωσε» με την απόδοση του, ωστόσο είχε πιο συγκροτημένη εικόνα από τους ηττημένους.

Κατάφερε, μάλιστα, μετά από 18 σερί επίσημα παιχνίδια να κρατήσει το μηδέν στα μετόπισθεν και πλέον βλέπει πιο αισιόδοξα τη συνέχεια.

Ο Σωτηρίου υπερασπίστηκε την εστία των φιλοξενούμενων και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Ουές, Διαμαντής, Γιαννούλης, Βούρος και Λυμπεράκης.

Στη μεσαία γραμμή χρησιμοποιήθηκαν οι Μεγιάδο, Στάικος και Μπαλογιάννης, πιο μπροστά τους κινούταν ο Στάρτζεον και στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Σαρδινέρο.

Χωρίς ένταση και ουσία

Οι «βυσσινί» μπήκαν δυνατά στο ματς και θέλησαν να πιέσουν ψηλά το σύνολο του Σίμου, με τον Πλατέλλα ν’ απειλεί μόλις στο 2’ με τεχνικό σουτ από δεξιά.

Σταδιακά, βέβαια, οι «ασπρόμαυροι» πήραν μέτρα στο γήπεδο και προσπάθησαν μέσα από την κυκλοφορία της μπάλας να δημιουργήσουν προϋποθέσεις απειλής.

Καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να επιβάλλει το παιχνίδι της, αμφότερες έκαναν αρκετά λάθη και ήταν λογικό να μην υπάρχουν φάσεις.

Όλα αυτά, βέβαια, μέχρι το 25’. Τότε που ο Μπαλογιάννης έβγαλε μόνο από δεξιά τον Σαρδινέρο, ο οποίος, ωστόσο, πλάσαρε άστοχα, σε μια σημαντική στιγμή για τον ΟΦΗ.

Ο Όμιλος είχε μια ανούσια υπεροχή, καθώς δεν μπορούσε να βάλει ένταση, αν και η κατοχή ήταν ξεκάθαρα υπέρ του. Έφτανε κοντά στην περιοχή του Νάγκι, αλλά δεν ήταν επικίνδυνος. Στο 44’, βέβαια, ο Ουές σέντραρε, ο Σαρδινέρο ήταν μόνος στη μικρή περιοχή, όμως δεν κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά.

Ήταν ανώτερος

Και στην επανάληψη οι «ασπρόμαυροι» ήταν ανώτεροι από τους Θεσσαλούς και στο 52’ είχαν σημαντική στιγμή με τον Στάικο. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ανεβάσει ταχύτητα και στο 58’ δικαιώθηκαν.

Ο Μπαλογιάννης εκτέλεσε το φάουλ και ο Σπαρβ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 0-1.

Ο Τάσης είχε θελήσει λίγο νωρίτερα (56’) να φρεσκάρει την επιθετική γραμμή του συγκροτήματος του, αλλά ο ΟΦΗ δεν αισθανόταν ιδιαίτερη πίεση. Στο 61’, μάλιστα, ο Στάρτζεον σούταρε άστοχα από αριστερά.

Ο Όμιλος διαχειριζόταν σωστά την αναμέτρηση και το υπέρ του προβάδισμα, παρά τη διάθεση των γηπεδούχων ν’ αντιδράσουν. Με την είσοδο του Γιάννου στο ματς, ο ηρακλειώτικος σύλλογος πήγε σε σχηματισμό 3-4-3.

Οι νικητές είχαν «μπλοκάρει» για τα καλά την ΑΕΛ και κρατούσαν με μεγάλη άνεση τον αντίπαλο μακριά από τον Σωτηρίου. Μέχρι το φινάλε δεν ανησύχησαν και πήραν δίκαια το «τρίποντο».

Λάρισα (Γιάννης Τάτσης): Νάγκι, Μπέρτος (63’ Γλύνος), Φιλίπ, Ηλιάδης, Ζίζιτς, Μιχαήλ, Σπαρβ, Μιλοσάβλιεβιτς (80’ Ζαχαράκης), Πλατέλλας, Πινακάς (56’ Τρούγιτς), Ντουρμισάι (56’ Γιουνές).

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Ουές, Διαμαντής, Βούρος, Γιαννούλης, Λυμπεράκης, Στάικος, Μεγιάδο, Μπαλογιάννης (78’ Γιάννου), Στάρτζεον (93’ Γρίβας), Σαρδινέρο.

Πηγή φωτογραφίας: intime.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το live του ματς

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.