«Σπάει τα κοντέρ» ο Τσιλιανίδης

ΟΦΗ

Ο μεσοεπιθετικός του ΟΦΗ νικάει τον χρόνο και δείχνει τεράστια διάθεση για να επιστρέψει στη δράση.

Αν μπορούσε κάποιος να βάλει μία λεζάντα στη φετινή χρονιά του Κοσμά Τσιλιανίδη, η πιο εύστοχη θα ήταν το «ό,τι αρχίζει ωραίο, τελειώνει με πόνο».

Από την «απογείωση» της καριέρας του στον Όμιλο, στην ανώμαλη προσγείωση. Και από το προσκήνιο στην υποχρεωτική μετάβαση στο παρασκήνιο, λόγω της ρήξης πρόσθιου χιαστού και μερικής ρήξης έσω πλαγίου συνδέσμου, που υπέστη στα τέλη Μαΐου.

Ένας βασικός λόγος, πάντως, που επιλέχτηκε από το τεχνικό επιτελείο των «ασπρόμαυρων» το περασμένο καλοκαίρι ήταν η νοοτροπία και ο χαρακτήρας του.

Τα στοιχεία αυτά, έτσι, ο «Τσίλια» τα βγάζει και εκτός αγωνιστικών χώρων, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τον ίδιο. Σε μια περίοδο, που το ποδόσφαιρο του έδειξε το σκληρό του πρόσωπο.

Από την απόλυτη αναγνώριση και τις εκπληκτικές εμφανίσεις του με τον ΟΦΗ, σε μια άτυχη στιγμή ο 26χρονος εξτρέμ βρέθηκε εκτός δράσης.

Τα «όργια», μάλιστα, που έκανε με την ομάδα του Σίμου, τον έφτασαν μέχρι την Εθνική Ελλάδας του Φαν Σιπ, όμως η κακιά ώρα ανέβαλλε προσωρινά το ντεμπούτο του στη «γαλανόλευκη».

Ο Τσιλιανίδης βγάζει προσωπικότητα και φοβερό επαγγελματισμό μπροστά σ’ αυτή την άσχημη συγκυρία. Η αποκατάσταση του είναι ταχεία και τα πάντα πηγαίνουν περίφημα.

Η θέληση του είναι απαράμιλλη και έχει κάνει το φυσικοθεραπευτήριο το… δεύτερο του σπίτι, αφού γυμνάζεται καθημερινά 4 με 6 ώρες.

Το σημαντικό είναι, επίσης, ότι ιατρικά είναι ασφαλής, δηλαδή το μόσχευμα δεν κινδυνεύει και ανταποκρίνεται, οπότε σύντομα θα μπει πισίνα και γήπεδο.

Οι εξελίξεις είναι σίγουρα θετικές και σ’ αυτό βασικό ρόλο παίζει ο ίδιος ο παίκτης, που έχει απίστευτο πείσμα, είναι συνεπής και αποφασισμένος να γυρίσει δριμύτερος.

Χρονικά, εξάλλου, βρίσκεται πιο μπροστά από τον Φερέιρα, που ταλαιπωρήθηκε κι εκείνος από χιαστούς. Η κατάσταση, πάντως, του Τσιλιανίδη είναι σε γενικές γραμμές εξαιρετική και αναμένεται να επιστρέψει στα γήπεδα νωρίτερα από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.