Πολεμιστής!

14:39 | 17/02/2018

Πράξη έκανε το… «Μολών λαβέ» ο ΟΦΗ, ο οποίος νίκησε στη Σπάρτη 3-0 την τοπική ομάδα, με τέρματα του Μαχαίρα και δύο του Μάνου.

Η κρητική ομάδα καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα πήρε τη μεγάλη νίκη, η οποία σε συνδυασμό με το στραβοπάτημα της Παναχαϊκής και την εντός έδρας ήττας της από τον Αιγινιακό με 0-1, την έφερε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, κλείνοντας ιδανικά τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. 

Από το πρώτο σφύριγμα ο ΟΦΗ έδειξε τα «δόντια» του, απειλώντας τους γηπεδούχους, οι οποίοι από συγκυρίες δεν δέχθηκαν περισσότερα γκολ. Η ανωτερότητα των παικτών του Παπαδόπουλου συνεχίσθηκε και στην επανάληψη. Στο 60’ ο ΟΦΗ είχε και σουτ στο δοκάρι με τον Κουτσιανικούλη, ενώ ακολούθησαν τα δυο γκολ του Μάνου που έδωσαν τη μεγάλη νίκη.

Παρακολουθείστε το live της αναμέτρησης: 

ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

93' Διακοπή στον αγώνα για να δοθούν οι πρώτες βοήθειες στον Μαχαίρα.

92' Σουτ του Μάνου λίγο πάνω από το δοκάρι.

91' Κίτρινη κάρτα ο Μπέλης.

83' Τρίτη για τον ΟΦΗ, αντί του Κουτσιανικούλη στον αγώνα ο Κοέλιο.

82' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ! Με επιβλητικό τρόπο ο ΟΦΗ, θα τριπλασιάσει τα τέρματά του, με τον Δημήτρη Μάνο να βρίσκει εκ νέου το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.Ο Ντίνας με ωραία σέντρα στο πρώτο δοκάρι βρήκε τον Μάνο, ο οποίος ανεβάζει το σκορ στο 0-3, με το 13ο γκολ του στο πρωτάθλημα! 

80' Αλλαγή για τους γηπεδούχους, στη θέση του Παναγιώτου ο Φουρτάδο.

79' Κίτρινη κάρτα στον Οικονομόπουλο.

72' Δεύτερη κίνηση από τον πάγκο του ΟΦΗ, θα περάσει στον αγώνα ο Ντίνας, στη θέση του Πουρτουλίδη.

71' Κίτρινη κάρτα στον Μάνο.

68' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ! Η κρητική ομάδα με τον Μάνο θα διπλασιάσει τα τέρματά της. Ο πρώτος σκόρερ του ΟΦΗ αλλά και του πρωταθλήματος θα συνδυαστεί με τον Κουτσιανικούλη και έπειτα από πάσα του τελευταίου αι ωραίο κοντρόλ θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για να πετύχει το 0-2!

67' Καλή φάση για τη Σπάρτη, η καλύτερη ως τώρα στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Μουζακίτης με σέντρα θα βρει τον Ζουλιώτη μέσα στην περιοχή, το σουτ του οποίου θα περάσει μόλις άουτ.

65' Φάουλ του Τριανταφυλλάκου, η μπάλα θα καταλήξει έξω από το αριστερό δοκάρι.

ΣΧΟΛΙΟ: Συνεχίζει ο ΟΦΗ να ελέγχει τον αγώνα και να προσπαθεί να φτάσει σε ένα ακόμα γκολ, το οποίο και θα του δώσει τη δυνατότητα να πλησιάσει ακόμα πιο κοντά στη νίκη. Οι γηπεδούχοι παίζουν πιο ανοικτά από ότι στην αρχή του αγώνα και προσπαθούν για την ισοφάριση, με την κρητική ομάδα να αντιδρά σωστά.

62' Απειλεί εκ νέου ο ΟΦΗ, αυτή τη φορά με το σουτ του Μονιάκη να καταλήγει λίγο έξω.

60' Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τον ΟΦΗ να διπλασιάσει τα τέρματά του. Έξοχος συνδυασμός Βουό και Πουρτουλίδη, με τον τελευταίο να βγάζει στον Κουτσιανικούλη, το πλασέ του όμως σταμάτησε στο δεξί ΔΟΚΑΡΙ.

59' Γρήγορα και η δεύτερη αλλαγή για τη Σπάρτη, στη θέση του Τσιμόντζι, ο Μπέλης.

55' Πρώτη αλλαγή και για τους γηπεδούχους, στη θέση του Γραικού ο Μουζακίτης.

54' Σουτ του Τριανταφυλλάκου, ψηλά, μακριά από την εστία, κανένας κίνδυνος για τον Στρέζο. 

53' Απειλεί ο ΟΦΗ, με το σουτ του Μάνου να φεύγει πάνω από το δοκάρι του Γιακουμή.

49' Αναγκαστική η πρώτη αλλαγή για τον ΟΦΗ, στη θέση του Ποτουρίδη ο οποίος τραυματίσθηκε πέρασε ο Βαφέας.

48' Στους γηπεδούχους ανήκει η πρώτη καλή προσπάθεια στην επανάληψη. Ήταν ένα σουτ του Γουόρντεν το οποίο πέρασε άουτ.

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ.

ΣΧΟΛΙΟ: Καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου ο ΟΦΗ. Μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα, πίεζε από την αρχή τη Σπάρτη θέλοντας να ανοίξει όσο το δυνατόν γρηγορότερα το σκορ, κάτι που κατάφερε με το φάουλ-γκολ του Μαχαίρα. Από εκείνο το σημείο και μετά οι γηπεδούχοι άρχισαν γίνονται περισσότεροι επιθετικοί, με τις πρώτες τους τελικές προσπάθειες, χωρίς όμως κάτι περισσότερο. 

ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ.

45+' Καλή στιγμή για τη Σπάρτη, με το σουτ του Γουόρντεν έξω από την περιοχή, να περνά ελάχιστα μακριά από την εστία του Ομίλου.

Έξι τα λεπτά των καθυστερήσεων! Δικαιολογημένα καθώς υπήρχαν δύο μεγάλες χρονικά διακοπές στον αγώνα και κάποιες μικρότερες.

Αναταραχή στην εξέδρα των φιλάθλων του ΟΦΗ, καθώς ένας από αυτούς αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα και του δίνονται οι πρώτες βοήθειες.

37' Κεφαλιά του Ράνου έπειτα από γέμισμα του Βοσνακίδη, εύκολη υπόθεση για τον Στρέζο.

30' Πρώτη καλή προσπάθεια στον αγώνα για τους γηπεδούχους, με το μακρινό σουτ του Τριανταφυλλάκου και την επέμβαση του Στρέζου.

ΣΧΟΛΙΟ: Ο ΟΦΗ ελέγχει τον αγώνα και εκτός αυτού έχει καταφέρει να ανοίξει το σκορ και μάλιστα σε ένα σημείο όπου είχε υπάρξει η διακοπή του παιχνιδιού, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν ήδη αρχίσει να προσπαθούν να ροκανίζουν το χρόνο. Από το γκολ που δέχθηκαν και μετά όμως οι Σπαρτιάτες προσπαθούν να γίνουν περισσότεροι επιθετικοί, αλλά χωρίς μέχρι τώρα να έχουν κάνει κάποια τελική προσπάθεια.

21' Κίτρινη κάρτα στον Κομεσίδη.

Στον Ανέστη Νάστο ο οποίος έφυγε από τη Σπάρτη για να παραστεί στη γέννηση του παιδιού του, αφιέρωσαν το γκολ οι συμπαίκτες του. Μάλιστα ο σκόρερ Μαχαίρας ήταν αυτός που πήρε τη θέση του στην ενδεκάδα!

19' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ! Η υπεροχή της κρητικής ομάδας φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα και με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ του Μαχαίρα, πετυχαίνει το 0-1!

17' Κίτρινη κάρτα στον Τσιμότζι

15' Κίτρινη κάρτα στον Μαχαίρα.

Προκειμένου να μην είναι κοντά με τους οπαδούς της Σπάρτης ο πάγκος του ΟΦΗ, τον... μετέφεραν κάποια μέτρα πιο μπροστά, πλησιάζοντάς τον προς τον αγωνιστικό χώρο. 

ΣΧΟΛΙΟ: Η κρητική ομάδα έχει μπει πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και δείχνει από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης πως στόχος της είναι ένα γρήγορο γκολ, απέναντι σε μια πολύ καλή στην κλειστή άμυνα ομάδα. Ήδη ο Όμιλος έχει τις δύο πρώτες καλές στιγμές στο ενεργητικό του.

Λίγο πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα, έχει προκληθεί ένταση, καθώς μερίδα οπαδών των γηπεδούχων προκάλεσε ένταση με τον πάγκολ του ΟΦΗ και ο αγώνας διεκόπη για λίγο.

7' Και πάλι ο ΟΦΗ κοντά στο να ανοίξει το σκορ, όταν ο Ποτουρίδης με ωραίο κτύπημα φάουλ, αναγκάζει τον Γιακουμή σε εντυπωσιακή επέμβαση.

3' Πρώτη καλή προσπάθεια για τον ΟΦΗ στον αγώνα, με τον Βουό να πλασάρει από πλεονεκτική θέση και σε κενή εστία και τη μπάλα να περνά λίγο άουτ.

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.

* Ο Νίκος Παπαδόπουλος ξεκίνησε την ομάδα του με τερματοφύλακα τον Στρέζο, αριστερά στην άμυνα τον Μονιάκη, δεξιά τον Μπολάκη και κεντρικούς αμυντικούς τους Κομεσίδη και Ποτουρίδη. Στη μεσαία γραμμή είναι ο Μαχαίρας με τους Παπαστεριανό και Πουρτουλίδη, στα άκρα οι Κουτσιανικούλης και Μάνος, με τον Βουό στην κορυφή της επίθεσης.

* Έντονη η παρουσία των φιλάθλων του ΟΦΗ στη Σπάρτη. Με την είσοδό τους στο γήπεδο έχουν ήδη αρχίσει να στηρίζουν με χειροκροτήματα και επευφημίες την αγαπημένη τους ομάδα. 

Ένα ιδιαίτερα ευχάριστο απρόοπτο για τον ΟΦΗ και συγκεκριμένα τον Ανέστη Νάστο, ο οποίος μολονότι είχε δηλωθεί να είναι στην αρχική ενδεκάδα της αναμέτρησης με τη Σπάρτη, έμαθε πως η γυναίκα του ήταν έτοιμη να γεννήσει και για το λόγο αυτό όπως ήταν φυσικό πήρε άδεια και αναχώρησε εσπευσμένα, προκειμένου να βρεθεί κοντά στην οικογένειά του! Τη θέση του στην ενδεκάδα πήρε ο Μαχαίρας, ενώ στην αποστολή συμπεριλήφθηκε ο Τοπούζης.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Σπάρτη (Γ. Πολυμενέας): Γιακουμής, Ζουλιώτης, Νιάρος,Βοσνακίδης, Οικονομόπουλος, Τσιμότζι, Παναγιώτου, Τριανταφυλάκος, Ράνος,Γουόρντεν, Γραικός.

Αναπληρωματικοί: Τρακάκης, Μπέλη, Μουζακίτης, Φουρτάδο, Σάββα, Δοδοντσάκης, Μπουζούκης.

ΟΦΗ (Ν. Παπαδόπουλος): Στρέζος, Μονιάκης, Μαχαίρας, Βουό, Μάνος, Παπαστεριανός, Κομεσίδης, Πουρτουλίδης, Μπολάκης, Κουτσιανικούλης, Ποτουρίδης.

Αναπληρωματικοί: Δερμιτζάκης, Αργυρόπουλος, Φαζός, Βαφέας, Ντίνας, Κοέλιο, Τοπούζης.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο Αντωνίου από την Αθήνα, με επόπτες τους Κωνσταντόπουλο (Κορινθίας) και Γκουτσόπουλο (Αχαΐας).

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.