Σταϊκούρας σε Super League 2: «Δεν δίνονται λεφτά από το στοίχημα έως το τέλος του 2022»

14:12 | 02/08/2022

Δεν πρόκειται να λάβουν άμεσα λεφτά από το στοίχημα οι ΠΑΕ της Super League 2 και σκέφτονται το λουκέτο.

Συνάντηση είχε σήμερα η αντιπροσωπεία της Super League 2 με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και στη συνέχεια με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα. Οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους και τις δυσκολίες της κατηγορίας, ενώ έθεσαν το μείζον ζήτημα των εσόδων από το στοίχημα.

Η απάντηση που έλαβαν από τον υπουργό Οικονομικών ήταν αποθαρρυντική, όπως αναφέρεται στο thessaliatv.gr. Ο Σταϊκούρας ξεκαθάρισε ότι δεν θα δοθεί κανένα ποσό στον επαγγελματικό αθλητισμό από το στοίχημα έως το τέλος του 2022. Τα χρήματα θα δοθούν στις αρχές του 2023, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση.

Η εξέλιξη αυτή αφήνει ξεκρέμαστες τις ομάδες της Super League 2, αλλά και των υπόλοιπων επαγγελματικών ομάδων σε μπάσκετ και βόλεϊ, καθώς περίμεναν τα έσοδα αυτά, μετά από σχετικές δεσμεύσεις, αρκετούς μήνες πριν.

Είναι πλέον πιθανό να αποφασιστεί αναστολή της έναρξης της Super League 2, που ήταν προγραμματισμένη για τις 11/9, καθώς αρκετές ΠΑΕ αντιμετωπίζουν πρόβλημα βιωσιμότητας.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.