Δεν έκανε... μάγκα τον αντίπαλο

Απόψεις

Ο ΟΦΗ έκοψε στη Ν. Σμύρνη τις κακές συνήθειες και πήρε τη νίκη.

Ο Όμιλος έβγαλε ανωτερότητα κόντρα στον Πανιώνιο και επέστρεψε στα «τρίποντα», στα «διπλά» και πάνω απ’ όλα στις πολύ καλές εμφανίσεις. Δίπλα, βέβαια, στις πολύ καλές εμφανίσεις πρέπει να μπει ένας αστερίσκος.

Και αυτό γιατί το μόνο που δεν έκανε τόσο καλά το βράδυ του Σαββάτου (18/01) στην Πλατεία ήταν να παρουσιαστεί στον απαιτούμενο βαθμό κυνικός στο παιχνίδι του.

Βάσει, δηλαδή, της εικόνας του-είναι αλήθεια-ότι το συγκρότημα του Γιώργου Σίμου έπρεπε να είχε τελειώσει νωρίτερα το ματς. Δημιούργησε τις ευκαιρίες, αλλά δεν έφτασε σε «καθαρή» νίκη, όπως και άξιζε.

Το σπουδαιότερο όλων, πάντως, ήταν πως ο ηρακλειώτικος σύλλογος στη συνάντηση με τους «κυανέρυθρους» σταμάτησε να πληγώνει τον ίδιο του τον εαυτό. Κάτι που κάνει κατά κόρον την τρέχουσα περίοδο και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμο έδαφος.

Αυτή τη φορά ο ΟΦΗ δεν έκανε… μάγκα τον αντίπαλο. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις μέχρι σήμερα, που οι «ασπρόμαυροι» έχουν τον έλεγχο και χωρίς να δεχτούν πίεση και φάσεις, βρίσκονται πίσω στο σκορ.

Με τον Πανιώνιο, ωστόσο, ο Όμιλος φρόντισε να μην επαναλάβει ό,τι του έχει κοστίσει αρκετά στη συγκομιδή του έως τώρα. Ακόμη και στο ξεκίνημα της επανάληψης, όταν οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν από το… πουθενά και έμοιαζε να χάνει τη συγκέντρωση του, κατάφερε να επαναφέρει άμεσα την τάξη.

Η ομάδα του Σίμου είχε ηρεμία και συγκέντρωση στο παιχνίδι της, εφάρμοσε ικανοποιητικά το πλάνο της και ήταν το απόλυτο «αφεντικό» της συνάντησης. Ο ΟΦΗ έβγαζε σιγουριά και η υπεροχή του ήταν ξεκάθαρη.

Η επικράτηση στη Ν. Σμύρνη είναι σημαντική, αφού θα έχει οφέλη και στο κομμάτι της ψυχολογίας ενόψει της συνέχειας.

Η πρώτη νίκη μέσα στο 2020 ανεβάζει το ηθικό των ποδοσφαιριστών και τους βοηθάει ν’ ανακτήσουν τη χαμένη τους αυτοπεποίθηση. Η κυριαρχία που εμφάνισε στο χορτάρι ο ηρακλειώτικος σύλλογος αποτελεί μια τονωτική ένεση, η οποία ήταν απαραίτητη για τη μετέπειτα προσπάθεια για βελτίωση και εξέλιξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρίσιμη Κυριακή για τον ΟΦΗ

Όλα τα ρεπορτάζ από τη νίκη του ΟΦΗ στη Ν.Σμύρνη

«Έσπασε» την κατάρα 4.5 μήνες μετά!

Αποθέωση για τον κόσμο του ΟΦΗ: «Η Κρητική λεβεντιά βρίσκεται στο πέταλό σας»

Η βαθμολογία: Πήρε τα πάνω του ο ΟΦΗ και περιμένει


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.