Σταθερά στις υψηλές θέσεις Τσιτσιπάς και Σάκκαρη

11:52 | 26/04/2021

H Ελληνίδα πρωταθλήτρια παρέμεινε στην 19η της WTA και ο 22χρονος τενίστας στην 5η της ATP.

Με 3.020 βαθμούς η Σάκκαρη διατηρήθηκε στο νο 19 του κόσμου και αυτή την εβδομάδα, αντίθετα η Δέσποινα Παπαμιχαήλ έπεσε τέσσερις θέσεις (νο 270 με 248 βαθμούς), ενώ και η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου υποχώρησε μία κι έπεσε στο νο 279 με 237 βαθμούς.

Η τριάδα της κορυφής δεν άλλαξε, με την Ασλεϊ Μπάρτι (Αυστραλία) να παραμένει στο νο1, μία θέση πιο κάτω βρίσκεται η Ναόμι Οσάκα (Ιαπωνία) και τρίτη η Σιμόχα Χάλεπ (Ρουμανία).

Ο εκπληκτικός, Στέφανος Τσιτσιπάς, «λύγισε» χθες το βράδυ στην Μαδρίτη από τον Ράφα Ναδάλ μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό, με 2-1 σετ, ωστόσο, παρέμεινε στην 5η θέση της ATP με 7.980 βαθμούς, πλησιάζοντας ακόμη περισσότερο τον 4ο Ντομινίκ Τιμ.

Ο Ελληνας πρωταθλητής μπήκε για πρώτη φορά στο Top 10 στις 4 Μαρτίου 2019 κι από τότε δεν βγήκε ποτέ από την κορυφαία δεκάδα, μετρώντας, πλέον, 88 διαδοχικές εβδομάδες παρουσίας.

Πάντα στο νο 1 παραμένει ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ακολουθεί ο Ράφα Ναδάλ μετά την κατάκτηση του τουρνουά της Μαδρίτης ανέβηκε στο νο 2 του κόσμου, αφήνοντας στην τρίτη θέση τον Ντανίιλ Μεντβέντεφ.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.