Στεφανίδη: «Δεν ήθελα να τα παρατήσω»

10:32 | 22/08/2023

Η άτυχη στιγμή της Κατερίνας Στεφανίδη με τον τραυματισμό της στην προθέρμανση του προκριματικού του επί κοντώ ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν από τους ξένους δημοσιογράφους στη μικτή ζώνη του σταδίου της Βουδαπέστης. 

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια παρά τον έντονο πόνο που είχε στο πόδι της κάθισε υπομονετικά και μίλησε σε όσους την περίμεναν.

«Στο πρώτο μου δοκιμαστικό πριν καν πάω στην κανονική μου φόρα, έκανα ένα αλματάκι στα 2,3 μ. - 3 μέτρα συνήθως κάνω δύο από αυτά όταν το έκανα το κοντάρι ήταν πολύ μικρό και πήγα προς τα μέσα. Τρόμαξα λίγο γιατί είδα το πίσω μέρος του στρώματος και έπεσα για να σταματήσω τη φόρα μου. Σε αυτό το σταμάτημα άκουσα ένα κρακ στον αστράγαλο. Όταν βγήκα και άρχισα να περπατάω όλα τα γύρω γύρω άρχισαν να σφίγγουν. Όταν πήγα να κάνω το πρώτο μου βήμα μετά από αυτό αισθάνθηκα ότι δεν υπήρχε στήριξη στον αστράγαλο να κρατηθεί εκεί που πρέπει. Και με πόνεσε παρά πολύ εκείνη την στιγμή», είπε αρχικά η Στεφανίδη δίνοντας το χρονικό των γεγονότων και συνέχισε: «Από τον πόνο, από το άγχος, από το στρες ζαλίστηκα και μου έπεσε η πίεση. Με πήραν με το φορείο ήταν πολύ τρομακτική σκηνή. Τους έλεγα ότι δεν θέλω να με πάρουν γιατί ήθελα να αγωνιστώ. Ο γιατρός εκείνη τη στιγμή μου είπε ότι είναι διάστρεμμα και του είπα ότι είναι οκ αν δεν το καταστρέψω τελείως. Αυτό ήταν το άγχος μου. Ξαναβγήκα στα τελευταία 5 λεπτά του ζεστάματος των δοκιμαστικών. Είχα αδρεναλίνη, ήμουν ζεστή και είπα να το δοκιμάσω. Έκανα 2-3 άλματα με πόνο και το ένα ήταν καλύτερο από το άλλο. Ελπίζαμε με τον Μιτς ότι το 4,50μ. θα ήταν αρκετό για να μπω στον τελικό γιατί τόσο είχα χρειαστεί και πέρυσι στο Γιουτζίν. Μετά λόγω της μεγάλης αναμονής κρύωσε το πόδι μου έμενα μου ήταν δύσκολο να πιεστώ να τρέξω να κάνω άνοιγμα για να ζεσταθεί και δεν ξέραμε και αν θα το χειροτέρευα με αυτόν τον τρόπο. Στο πρώτο άλμα άκουσα ένα κρακ, στο δεύτερο αισθάνθηκα πιο ζεστή και στο τρίτο αισθάνθηκα κρακ. Έκανα μικρότερη φόρα αλλά δεν είχαμε ιδανικά κοντάρια για μικρές φορές. Οπότε ήταν και αυτό ένα πρόβλημα. Παρόλα αυτά χαίρομαι που έφτασε στα 4,65 μ. η πρόκριση γιατί θα είχα στεναχωρηθεί αν περνούσαν στον τελικό με τα 4,50 μέτρα. Το αρχικό πλάνο ήταν να μπω στα 4,50 μ. γιατί ήμουν πολύ καλά τον τελευταίο μήνα».

Όσο για τον απολογισμό της σεζόν, είπε: «Η σεζόν ελπίζω ότι κλείνει με έναν μικρό τραυματισμό. Αλλάζει το πλάνο. Σκόπευα να πάω στη Ζυρίχη αλλά δεν θα το κάνω. Το 2015 στο Πεκίνο δεν είχα μπει στον τελικό, δεν ξέρω τι θα πει αυτό... ».

Ερωτηθείσα για το αν σκέφτηκε να μην μπει καν στον προκριματικό, απάντησε: «Είμαι σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Εκείνη την στιγμή είχα αδρεναλίνη και δεν ήθελα να το παρατήσω».

Από την άλλη πλευρά η Ελένη Πόλακ δήλωσε: «Ικανοποιημένη όχι δεν είμαι. Ήρθα για φετινό ρεκόρ, ήμουν καλά. Δε βγήκε. Ήμουν έτοιμη και σωματικά και ψυχολογικά. όλα δεν μου βγήκαν τόσο καλά. Από την άλλη έκανα ότι καλύτερη μπορούσα. Έδωσα το 100% του εαυτού μου αλλά δε βγήκε».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.