Στειακάκης: «Κλείνει ο κύκλος μου στον Εργοτέλη»

12:23 | 23/02/2023

O πρόεδρος του Ερασιτέχνη, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τον Εργοτέλη και δεν θα είναι υποψήφιος στις διεργασίες του καλοκαιριού, κάνοντας παράλληλα τον απολογισμό του για τα όσα συνέβησαν στον σύλλογο το τελευταίο διάστημα

Η ανακοίνωση του Γιώργου Στειακάκη:

Αγαπητοί φίλοι του Εργοτέλη

Όλα πρέπει να γίνονται και να λέγονται στην ώρα τους. Γι αυτό οφείλω υπεύθυνα και εγκαίρως να ενημερώσω και να ξεκαθαρίσω τη θέση μου και τις προθέσεις μου.

Το καλοκαίρι που έρχεται συμπληρώνεται η δεύτερη θητεία μου ως πρόεδρος του Συλλόγου μας. Μαζί με τα υπόλοιπα μέλη των δύο διοικητικών συμβουλίων της εξαετίας αυτής υπηρετήσαμε πιστά και συνετά τον Σύλλογο, κατά τρόπο ώστε να ισχυριζόμαστε σήμερα ότι ο ερασιτέχνης Εργοτέλης βρίσκεται σε πλήρη οργανωτική και οικονομική τάξη. Οι ακαδημίες, οι ομάδες και τα οικονομικά του σωματείου είναι στην καλύτερη κατάσταση τους. Όταν θα γίνει ο απολογισμός στις εκλογές του καλοκαιριού θα δοθούν και τα στοιχεία ότι ο ερασιτέχνης δεν οφείλει ούτε σε ιδιώτη ούτε στο δημόσιο ούτε ένα ευρώ. Όσον αφορά την μεγάλη ομάδα που αγωνίζεται στην Α1 τοπική κατηγορία έχουν μπει οι βάσεις για μια ανοδική πορεία με τη φιλοσοφία μας και τις δικές μας μεγάλες δυνάμεις. Επίσης, παρά τις αγκυλώσεις της γραφειοκρατίας, το ζήτημα της ανακαίνισης του γηπέδου έχει εγκριθεί και η υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης θα ξεπεράσει και τις τελευταίες καθυστερήσεις.

Όσον αφορά την ΠΑΕ που αποχώρησε από το πρωτάθλημα, παρά την στενάχωρη φιλολογία από πολλούς γύρω από το θέμα, δεν έχω καμία διάθεση να απολογηθώ εγώ, ή το ΔΣ του ερασιτέχνη, για ξένες ευθύνες, καθώς ο θεσμικός ρόλος του ερασιτέχνη είναι να στηρίζει όλο το οικοδόμημα εντός των νομικών και ουσιαστικών δυνατοτήτων του. Τα υποστηριζόμενα από κάποιους ότι θα έπρεπε να πιέσουμε περισσότερο τον Σάμι να φύγει νωρίτερα (ώστε να μην αυξηθεί το χρέος), ή να πληρώσει το χρέος του, είναι «κουβέντα να γίνεται» και άσκοπη κριτική. Οι ΠΑΕ ανήκουν, εκ του νόμου, σε ιδιοκτήτες και οι υπόλοιποι δεν κάνουν κουμάντο στην τσέπη τους. Άλλωστε, δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι, με τη στάση της Πολιτείας απέναντι στις ομάδες της SL2, ότι θα ήταν καλύτερο να συνέχιζε ο Εργοτέλης στην κατηγορία αυτή.

Ωστόσο, ο κύκλος της δικής μου διοικητικής συνεισφοράς στο Σύλλογο κλείνει το καλοκαίρι. Τον Ιούνιο του 2023 θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου, στις οποίες δεν θα συμμετάσχω ως υποψήφιος. Μέλημα μου είναι να παραδοθεί στην επόμενη διοίκηση ο Σύλλογος σε άρτια διοικητική και οικονομική κατάσταση, όπως προανέφερα, και να προκύψει μια διοίκηση με περισσότερες δυνάμεις από τις δικές μας. Θεώρησα σκόπιμο να γνωστοποιήσω τις προθέσεις μήνες πριν, ώστε να δοθεί ο χρόνος σε όλους να αναζητήσουν την καλύτερη λύση για τον Σύλλογο. Νιώθω ότι έκανα το καθήκον μου (άλλωστε το έκανα και χωρίς να είμαι στη διοίκηση) απέναντι στον Εργοτέλη και θα εξακολουθήσω να είμαι κοντά και να «ματώνω» για το όραμα που εκφράζει διαχρονικά.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.