Στη Γ’ Εθνική ο Πλατανιάς, ξαναγίνεται η κλήρωση!

19:02 | 25/09/2020

Οι Χανιώτες, αλλά και ο Πανιώνιος ξεκινούν από την τρίτη κατηγορία την «επανεκκίνηση» τους.

Ο Πλατανιάς δεν επιστρέφει στο τοπικό και τη νέα σεζόν θ’ αγωνίζεται στη Γ’ Εθνικη. Οι ΕΠΟ έκανε δεκτές τις δηλώσεις συμμετοχής στο πρωτάθλημα, τόσο των «κόκκινων», όσο και του Πανιωνίου.

Αυτό δήλωσε στην ΕΡΑ Σπορ ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ, Παναγιώτης Δημητρίου.

Η συμμετοχή τους θα επικυρωθεί εκτός απροόπτου στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής στις 8 Οκτωβρίου.

Η κλήρωση του κρητικού ομίλου έχει ήδη πραγματοποιηθεί, ωστόσο θα γίνει ξανά στις 9 Οκτωβρίου, καθώς θα μπει στη διαδικασία και ο Πλατανιάς. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημητρίου:

Για το θέμα των Πανιωνίου, Πλατανιά στη Γ’ Εθνική: «Έχουμε τη δήλωση συμμετοχής των δύο ομάδων. Η συμμετοχή του Πανιωνίου και του Πλατανιά είναι αντίθετοι προς τον κανονισμό. Ο κανονισμός αναφέρει ότι όταν οι ομάδες δεν θέλουν να αγωνιστούν στην κατηγορία που ανήκουν, πάνε στην αμέσως επόμενη. Η αμέσως επόμενη για Πανιώνιο και Πλατανιά ήταν η Football League. Εμείς συνεδριάσαμε σαν Επιτροπή Διοργανώσεων και κάνουμε θετική εισήγηση προς το ΔΣ της Ομοσπονδίας, γιατί μόνο αυτό είναι αρμόδιο, όταν ο ΚΑΠ λέει κάτι διαφορετικό. Στις 8/10 θα αποφασίσει η Εκτελεστική Επιτροπή για τη συμμετοχή του Πλατανιά και του Πανιωνίου στη Γ’ Εθνική.

Η περίπτωση της Κέρκυρας είναι διαφορετική, γιατί είχε υποβιβαστεί στη Football League, δεν χρειάζεται απόφαση της Επιτροπής, θα παίξει κανονικά στη Γ’ Εθνική».

Για το γεγονός ότι στη Γ’ Εθνική έχει γίνει ήδη η κλήρωση: «Έχουμε προβλήματα εκεί με τις κληρώσεις των τριών ομίλων που θα τοποθετήσουμε τις ομάδες. Θα ανακοινώσουμε ότι το πρωτάθλημα σε αυτούς τους 3 ομίλους θα πάει μια εβδομάδα πίσω. Ο Πανιώνιος θα είναι στον 6ο όμιλο, με τις ομάδες των Κυκλάδων, ο Πλατανιάς στον 10ο όμιλο, ενώ η Κέρκυρα στον 5ο όμιλο. Θα πρέπει να γίνει κλήρωση από την αρχή σε αυτούς τους τρεις ομίλους και πρέπει να βιαστούμε. Την επόμενη μέρα του διοικητικού συμβουλίου θα γίνει η κλήρωση και θα αρχίσουν οι τρεις όμιλοι στις 18/10.

Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει αντίρρηση από τα 17 μέλη του συμβουλίου της ΕΠΟ. Ήδη στην Επιτροπή Διοργανώσεων συμμετέχουμε τρεις σύμβουλοι της ΕΠΟ, εγώ, ο κ. Ψαρρόπουλος και ο κ. Διακοφώτης, που είμαστε θετικοί. Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει σύμβουλος της Ομοσπονδίας που δεν θέλει να παίξουν ποδόσφαιρο οι Πανιώνιος και Πλατανιάς».

Για το ενδεχόμενο επιστροφής φιλάθλων στα γήπεδα: «Είναι αδιανόητο να υπάρχουν εξέδρες 2.000-3.000 θέσεων και να μην βγαίνει μία απόφαση για το 10%, να είναι δηλαδή μέσα στα γήπεδα 200 άτομα για να βγάζουν τα έξοδα τα ερασιτεχνικά σωματεία. Εχουν πολλά έξοδα και τα συντηρούν οι παράγοντες. Κάνω έκκληση στους δύο υπουργούς, τον Κικίλια και τον Αυγενάκη, άνθρωποι του αθλητισμού αμφότεροι, να υπάρχει το 10% ανάλογα με τη χωρητικότητα του γηπέδου. Δεν ζητάμε 20% και 30%. Εγώ προσωπικά ζητάω το 10% στα πρωταθλήματα των Ενώσεων και στα πρωταθλήματα Γ’ Εθνικής, γιατί ποιος θα πληρώνει τα έξοδα διαιτησίας, που είναι 200 ευρώ στα τοπικά πρωταθλήματα και τουλάχιστον 1000 ευρώ στη Γ’ Εθνική;».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.