Στη Μαδρίτη δοκιμάζεται ο Παναθηναϊκός

10:30 | 29/02/2024

Επαναρχίζει η Euroleague -μετά τη διακοπή ελέω προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2025-, με τις δύο ελληνικές ομάδες, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, να δίνουν κρίσιμες «μάχες», στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής, στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου. Ο Παναθηναϊκός ρίχνεται πρώτος στη «μάχη», καθώς την Πέμπτη (29/2, 21:45) αντιμετωπίζει τη Ρεάλ Μαδρίτης επί ισπανικού εδάφους.

Την πρωτοπόρο στον βαθμολογικό πίνακα της Euroleague, κάτοχο του τίτλου και πολυνίκη της διοργάνωσης με 11 κατακτήσεις Ρεάλ Μαδρίτς αντιμετωπίζει ο τρίτος της βαθμολογίας Παναθηναϊκός, για την 27η αγωνιστική. Στον πρώτο γύρο, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 78-90 από την ομάδα του Τσους Ματέο, με την... παράδοση επί ισπανικού εδάφους να είναι υπέρ των «μερένγκες». Συγκεκριμένα, οι «πράσινοι» μετρούν δώδεκα διαδοχικές ήττες στη Μαδρίτη, ενώ στο σύνολο (εντός και εκτός έχουν ηττηθεί στα 16 από τα 17 τελευταία παιχνίδια ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Πάντως, η Ρεάλ Μαδρίτης προέρχεται από ήττα, καθώς στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής έφυγε... δυσαρεστημένη από το Μιλάνο (81-76) και την Αρμάνι. Οι «πράσινοι» είχαν επικρατήσει στο ΟΑΚΑ με 74-63 για την 26η αγωνιστική, αλλά στην 25η γνώρισαν την ήττα στο Κάουνας από τη Ζαλγκίρις, με 80-68.

Η Ρεάλ Μαδρίτης θα πάρει θέση στο τζάμπολ με ρεκόρ 22-4, ενώ οι «πράσινοι» έχουν ρεκόρ 16-10. Επιθετικά, η «βασίλισσα» πετυχαίνει περισσότερους από οκτώ πόντους μέσο όρο από τον Παναθηναϊκό. Συγκεκριμένα, η Ρεάλ Μαδρίτης σημειώνει 89 πόντους μέσο όρο ανά αγώνα και ο Παναθηναϊκός 80,8. Αμυντικά είναι καλύτερος ο Παναθηναϊκός με 77,4 πόντους μέσο όρο έναντι 79,9 μ.ο. των Ισπανών. Η άμυνα του Τζέριαν Γκραντ απέναντι στον Αργεντινό βραχύσωμο γκαρντ της Ρεάλ Φακούντο Καμπάτσο θα μπορούσε ν' αποδειχτεί «κλειδί», αλλά και στη φροντ λάιν, οι Ευρωπαίοι φίλαθλοι περιμένουν να δουν δυνατές μάχες ανάμεσα στον Ματίας Λεσόρ και τον Γκερσόν Γιαμπουσέλε των Μαδριλένων. Ο πρώην «πράσινος» Μάριο Χεζόνια είχε σημειώσει 19 πόντους απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ματς του πρώτου γύρου. Η απόδοση που θα πιάσει, όμως ο Κέντρικ Ναν, μπορεί να κάνει αυτή τη φορά τη διαφορά για την ελληνική ομάδα.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.