Στη Ρώμη το Κύπελλο: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ιταλία!

00:56 | 12/07/2021

Η Ιταλία κέρδισε στα πέναλτι την Αγγλία (1-1 κανονική διάρκεια) - τρία χαμένα πέναλτι για τους Άγγλους

H Ιταλία επιστρέφει στην κορυφή της Ευρώπης μετά το 1968. Η Ιταλία είναι η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης, καθώς στη διαδικασία των πέναλτι επικράτησε με 3-2 της Αγγλίας, στον μεγάλο τελικό του Euro 2020 που διεξήχθη στο Γουέμπλεϊ. Ο κανονικός αγώνας και η παράταση ολοκληρώθηκαν με τις δύο ομάδες ισόπαλες, 1-1. Η Αγγλία προηγήθηκε με τον Λουκ Σο στο 2΄ και στο 67΄ ο Μπονούτσι έφερε το ματς στα ίσια.

Καλύτερη η Ιταλία μετά το πρώτο 25λεπτο του αγώνα όπου οι Άγγλοι τους ξάφνιασαν. Κυρίως στο β' μέρος όπου ο Μαντσίνι έβγαλε εκτός γηπέδου τους Μπαρέλα και Ιμόμπιλε, πήρε την κατοχή από τους Άγγλους και ήταν εκείνη που άξιζε περισσότερο τη νίκη χωρίς να δημιουργεί πολλές σπουδαίες ευκαιρίες. Στην παράταση οι δύο ομάδες ήταν προσεκτικές, με τον Ντοναρούμα να πιάνει 2 πέναλτι και να δίνει το τρόπαιο στους Ιταλούς.

Στο 119' η χειρότερη διπλή αλλαγή στην ιστορία του ποδοσφαίρου, όπως αποδείχθηκε, με τον Σάουθγκέιτ να βάζει στο γήπεδο τους Ράσφορντ και Σάντο, και οι δύο έχασαν πέναλτι χωρίς - σχεδόν να έχουν ακουμπήσει μπάλα στην παράταση.

Η 4η παρουσία της «σκουάντρα ατζούρα» σε τελικό Euro δεν είχε την ίδια κατάληξη με αυτές του 2000 και του 2012, όταν τότε είχε ηττηθεί από την Γαλλία και την Ισπανία. Η Ιταλία μετά από 53 χρόνια στέφθηκε και πάλι πρωταθλήτρια Ευρώπης και ταυτόχρονα για 34ο σερί ματς αήττητη, πλησιάζοντας το απόλυτο ρεκόρ των 35 νικών που έχουν η Βραζιλία (1993-1996) και η Ισπανία (2007-2009).

Η Αγγλία είχε την ευκαιρία να πανηγυρίσει στο «σπίτι» της μετά από 55 ολόκληρα χρόνια, και την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά και πάλι θα χρειαστεί να περιμένει για τον πρώτο της τίτλο από το 1966 και μετά σε κορυφαία διοργάνωση.

ΙΤΑΛΙΑ: Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Έμερσον, Μπαρέλα (54΄Κριστάντε), Ζορζίνιο, Βεράτι (96' Λοκατέλι), Κιέζα (86' Μπερναρντέσκι), Ιμόμπιλε (55' Μπεράρντι), Ινσίνιε (91' Μπελότι)

ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Γουόκερ, Μαγκουάιρ, Στόουνς, Σο, Φίλιπς, Ράις (74' Χέντερσον), Τρίπιερ (71' Σάκα), Μάουντ (99' Γκρίλις), Κέιν, Στέρλινγκ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.