Στη συντήρηση των αθλητικών χώρων προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου

15:28 | 20/05/2019

Στον εκσυγχρονισμό και την αποκατάσταση των υπαίθριων δημοτικών αθλητικών κέντρων προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου μετά την υπογραφή της σύμβασης από το Δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό.

Την σύμβαση για την «Συντήρηση των Αθλητικών Χώρων» υπέγραψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας σήμερα, Δευτέρα 20 Μαΐου στο γραφείο του στη Λότζια, παρουσία των Αντιδημάρχων, Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη και Νεολαίας και Αθλητισμού Κώστα Βαρδαβά.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υλοποίηση αυτού του σημαντικού για την πόλη του Ηρακλείου αλλά και τους οικισμούς, έργου.

Σκοπός, τόνισε ο Δήμαρχος, είναι η αποκατάσταση των προβλημάτων που η χρήση και η παλαιότητα έχουν προκαλέσει για να αποδοθούν αναβαθμισμένα και ασφαλή στους πολίτες κάθε ηλικίας οι οποίοι τα χρησιμοποιούν.

Η Δημοτική αρχή επεσήμανε ο Δήμαρχος σταθερά προσηλωμένη στο στόχο της έχει καταφέρει με τις κατάλληλες παρεμβάσεις να αναδείξει το Ηράκλειο σε προορισμό παγκόσμιων και Εθνικών αθλητικών γεγονότων, ενώ η δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων και ο εκσυγχρονισμός αυτών που ήδη λειτουργούν, αποτελεί μια από τις προτεραιότητές της.

Το έργο έχει αρχικό προϋπολογισμό 614.000 ευρώ και τελικό ποσό σύμβασης τις 293.985,07 ευρώ. Το χρονοδιάγραμμα του έργου είναι οι 18 μήνες ενώ η μελέτη του χρηματοδοτήθηκε από την δημοτική εταιρία Ανάπτυξης Αθλητισμού Α.Ε το πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης της.

Οι αθλητικοί χώροι στους οποίους αφορά το έργο είναι:

Αθλητικό κέντρο Φορτέτσας
Αθλητικό κέντρο Κατσαμπά
Αθλητικό κέντρο Σταυρακίων, γήπεδο ποδοσφαίρου και γήπεδο μπάσκετ
Αθλητικό κέντρο Βουτών, γήπεδο μπάσκετ και γήπεδο ποδοσφαίρου
Αθλητικό κέντρο στην περιοχή του Τζάμπο
Αθλητικό κέντρο Χρυσοπηγής
Αθλητικό κέντρο Δαφνών
Γήπεδο μπάσκετ πάρκου Κνωσσού
Γήπεδο μπάσκετ οδού Εφόδου
Γήπεδο Βασιλειών

Τι περιλαμβάνει το έργο:

Συντήρηση και κατασκευή νέων αθλητικών δαπέδων γηπέδων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές της Γ.Γ.Α
Συντήρηση ανανέωση των κτιριακών εγκαταστάσεων αποδυτηρίων και των χώρων πρασίνου με εργασίες χρωματισμών, φυτεύσεις και κηπευτικές εργασίες αντίστοιχα
Συντήρηση των υπαρχουσών και κατασκευή νέων περιφράξεων σε γήπεδα και ανοιχτούς χώρους σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Γ.Γ.Α και τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε εγκατάστασης
Συντήρηση ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, κυρίως του φωτισμού των γηπέδων και των ανοικτών χώρων, με αντικατάσταση των φθαρμένων φωτιστικών με νέα σύγχρονης τεχνολογίας Συντήρηση και ανανέωση του εξοπλισμού όλων των δημοτικών χώρων αλλά και προμήθεια κινητού εξοπλισμού που θα αφορά γενικότερα στις αθλητικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο Δήμο Ηρακλείου, (εξοπλισμό γηπέδου ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ και είδη αστικού εξοπλισμού)

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.