Στην καλύτερη 5αδα του NBA ο Γιάννης

09:05 | 25/05/2022

Πως να λείπει από την κορυφαία πεντάδα της χρονιάς, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Ο «Greek Freak» πραγματοποίησε μία φοβερή σεζόν «κουβαλώντας» στις πλάτες του τα «ελάφια» και η λίγκα τον συμπεριέλαβε για τέταρτη (συνεχόμενη) φορά στην καριέρα του στην καλύτερη πεντάδα της σεζόν. Μάλιστα, ήταν ο μοναδικός από τους πέντε που πήρε το 100% των ψήφων.

Στην καλύτερη πεντάδα μπήκε φυσικά και ο Νίκολα Γιόκιτς, ο MVP της κανονικής περιόδου (3η φορά στην καριέρα του), ο Λούκα Ντόνσιτς των Μάβερικς (3η συνεχόμενη φορά), ο Ντέβιν Μπούκερ των Σανς και ο Τζέισον Τέιτουμ των Σέλτικς.

Από εκεί και πέρα, ξεχώρισε η παρουσία του ΛεΜπρόν Τζέιμς στην τρίτη καλύτερη πεντάδα, ο οποίος για 18η φορά στην καριέρα του ψηφίστηκε σε κάποια από τις τρεις κορυφαίες πεντάδες, διευρύνοντας το ρεκόρ του, καθώς Καρίμ Αμπτούλ-Τζαμπάρ, Κόμπι Μπράιαντ και Τιμ Ντάνκαν έχουν από 15 παρουσίες.

Αναλυτικά οι τρεις κορυφαίες πεντάδες του NBA για την σεζόν 2021/22:

1η πεντάδα: Λούκα Ντόντιστς (Μάβερικς), Ντέβιν Μπούκερ (Σανς), Τζέισον Τέιτουμ (Σέλτικς), Γιάννης Αντετοκούνμπο (Μπακς), Νίκολα Γιόκιτς (Νάγκετς)

2η πεντάδα: Στεφ Κάρι (Γουόριορς), Τζα Μοράντ (Γκρίζλις), Ντεμάρ ΝτεΡόζαν (Μπουλς), Κέβιν Ντουράντ (Νετς), Τζοέλ Εμπίντ (Σίξερς)

3η πεντάδα: Κρις Πολ (Σανς), Τρέι Γιανγκ (Χοκς), ΛεΜπρόν Τζέιμς (Λ.Α Λέικερς), Πασκάλ Σιάκαμ (Ράπτορς), Καρλ-Άντονι Τάουνς (Γουλβς)

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.