Στην (Κοσμά)ρα του

ΟΦΗ

Ο Τσιλιανίδης εμφανίζεται απόλυτα συνεπής και εξελίσσεται σ’ ένα «υπερόπλο» του ΟΦΗ.

Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός κάνει πράξεις τα λόγια του, γεγονός που βγάζει κερδισμένους τον ίδιο, αλλά και την ομάδα.

Πριν από 3 μήνες ο ηρακλειώτικος σύλλογος ανακοίνωσε με την… μέθοδο του αιφνιδιασμού τον Κοσμά Τσιλιανίδη, που αποτέλεσε το πρώτο καλοκαιρινό απόκτημα και έβαλε την τζίφρα του σε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας.

«Οι στόχοι μου συμβαδίζουν με τους στόχους της ομάδας. Είναι η συνεχής εξέλιξη». «Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να καταφέρουμε κάτι πολύ όμορφο για να φέρουμε ακόμη πιο πολύ κόσμο στο γήπεδο», ήταν κάποιες από τις ατάκες του κατά την παρουσίαση του.

Και ο «Τσίλια» αποδεικνύεται… κύριος. Από τις πρώτες προπονήσεις κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας φάνηκε πως είχε τις δυνατότητες να γίνει μια σημαντική μονάδα για τους «ασπρόμαυρους».

Στα φιλικά ενίσχυσε αυτή την εκτίμηση και μετά τα 3 πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος είναι πια ολοφάνερο ότι αποτελεί ένα από τα «βαρόμετρα» του ΟΦΗ.

Τόσα ματς, εξάλλου, χρειάστηκε για να κάνει ρεκόρ παραγωγικότητας στην καριέρα του στην Super League 1. Γιατί έχει ήδη πετύχει 3 γκολ και ποτέ ξανά δεν είχε καταφέρει να σημειώσει τόσα τέρματα κατά τη διάρκεια μιας σεζόν στα «μεγάλα σαλόνια».

Πολλά ειπώθηκαν κατά την άφιξη του για τη δουλειά που θέλει στο γκολ, όμως στο χορτάρι ο Τσιλιανίδης «καταρρέει» αυτό τον… μύθο και αποδεικνύει πως ξέρει να στέλνει την μπάλα στο πλεκτό και είναι ένας εξτρέμ, που σκοράρει, ενώ μπορεί και να δημιουργεί.

Και δεν είναι, πάντως, μόνο αυτό. Ο παίκτης του Ομίλου παρουσιάζεται εξαιρετικός στο positioning, πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Ο «Τσίλια» ξέρει να «διαβάζει» πολύ καλά το παιχνίδι, οι τοποθετήσεις του είναι πάντα καίριες και με τις κινήσεις του «παράγει» έργο για τη σωστή λειτουργία όλης της ομάδας.

Ο ΟΦΗ του ταιριάζει, βοηθάει και βοηθείται και αυτό φυσικά αποτελεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Κανείς δεν θεωρείται σίγουρος και δεδομένος στο αρχικό σχήμα, ωστόσο αυτός ο Τσιλιανίδης δύσκολα βγαίνει από την 11άδα του Γιώργου Σίμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το απόλυτο της Ξάνθης και ο πρωτοπόρος ΟΦΗ

Τα εισιτήρια της αγωνιστικής - τι «έκοψε» το Γεντί Κουλέ

Με κόσμο στο Βόλο

Υποψήφιος MVP ο Τσιλιανίδης 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.