Στιβ Κιν: Ο «Special One» του ΟΦΗ

21:15 | 06/02/2019

Η φιλία με τον Μουρίνιο, το άγνωστο περιστατικό, η περιπετειώδης θητεία στην Μπλάκμπερν. Ιδού ο διευθυντής Recruitng του ΟΦΗ.

Η ακριβής έννοια της λέξης «recruit» είναι ο «νεοσύλλεκτος». Κάπως στρατιωτική λέξη, γίνεται ακόμα πιο περίεργη όταν χρησιμοποιείται για το ποδόσφαιρο, πόσο μάλλον όταν μάθαμε την Τετάρτη τον όρο «διευθυντής Recruitng».

Αυτός είναι ο Στιβ Κιν, ο άνθρωπος που μπήκε στην καθημερινότητα του ΟΦΗ. Η πρόσληψή του, η οποία ανακοινώθηκε το πρωί της Τετάρτης, είναι αυτός που θα αναλάβει το σκάουτινγκ σε Μ.Βρετανία, Ιβηρική Χερσόνησο και Ασία. Είναι αυτός που θα αναζητήσει τους επόμενους «νεοσύλλεκτους» για την κρητική ομάδα.

Ο Κιν γεννήθηκε στα προάστια της Γλασκώβης στις 30 Σεπτεμβρίου του 1967 και άρχισε την καριέρα του στη Σέλτικ. Στα δύο χρόνια που έμεινε εκεί (1985-1987) δεν κατάφερε να κερδίσει φανέλα βασικού, έπεσε στα μεγαθήρια της τότε ομάδας και ουσιαστικά οι πρώτες του συμμετοχές, το «βάπτισμα του πυρός» το πήρε στη Σουόνσι και έπειτα στην Ακαντέμικα. Μπαθη Σίτι και Νιούμπερι Τάουν ήταν οι επόμενοι σταθμοί της ποδοσφαιρικής του καριέρας μέχρι το 1994 όταν κρέμασε τα παπούτσια του.

Ο Κιν είναι η κλασική περίπτωση παίκτη που δεν έκανε αξιόλογη καριέρα, αλλά, αυτό που λέμε στην καθομιλουμένη, «έκοβε» το μάτι του. Μπορεί σαν εξτρέμ (θέση που αγωνιζόταν) να μην διέπρεψε, αλλά στην προπονητική τα πήγε πολύ καλύτερα. Ρέντινγκ, Φούλαμ, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Κόβεντρι, Μπλάκμπερν. Είτε ως βοηθός είτε ως πρώτος προπονητής.

Στην Σκωτία λένε τα καλύτερα γι' αυτόν όσον αφορά στις ικανότητές του να εντοπίζει ταλέντα. Το έκανε ίδιαιτερα στην Μπλάκμπερν, όπου η σφιχτή οικονομική πολιτική της ομάδας τον ανάγκασε να ψάξει και να βρει νεαρούς ποδοσφαιριστές για να τους προωθήσει στην πρώτη ομάδα.

Στην Μπλάκμπερν έζησε και τη μεγαλύτερη «περιπέτειά» της καριέρας του, αφού ήρθε σε ρήξη με τους οπαδούς λόγω δηλώσεών του πως αδιαφόρησε για έναν προημιτελικό του Λιγκ Καπ επειδή έδωσε περισσότερο βάρος στην αποφυγή του υποβιβασμού.

KEAN-OUT.jpg#asset:69492

Το προπονητικό του πέρασμα από την Ασία (προπονητής στην DPMM του Μπρούνεϊ, αλλά και ομοσπονδιακός προπονητής στην εθνική Μπρούνεϊ) άνοιξε τους ποδοσφαιρικούς του ορίζοντες και απέκτησε πρόσβαση και εκεί, ενώ οι γνωριμίες του στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο θα αναπτύξουν τις διεθνείς σχέσεις του ΟΦΗ.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως ο Κιν είναι προσωπικός φίλος του Ζοσέ Μουρίνιο, ενώ είχε ακουστεί για τον πάγκο της Τσέλσι ως βοηθός του Λουίς Φελίπε Σκολάρι (επειδή γνωρίζει την πορτογαλική). Μπορεί να είναι Σκωτσέζος και να έχει εργαστεί και στην Αγγλία, ωστόσο στην Ιβηρική Χερσόνησο έχει τις περισσότερες γνωριμίες εξ ου και η φιλία του με τον Special One, πρώην προπονητή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Εκτός του ποδοσφαίρου, ο Κιν είχε δει το όνομά του στα βρετανικά ταμπλόιντς όταν το 2011 συνελήφθη να οδηγεί πάνω από το επιτρεπόμενο όριο αλκοόλ. Ο νέος διευθυντής σκάουτινγκ του ΟΦΗ είχε δικαιολογηθεί στο δικαστήριο, αλλά τελικά δεν γλίτωσε την ποινή αφαίρεσης του διπλώματος για 18 μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανακοίνωσε Φερέιρα ο ΟΦΗ

Φερέιρα: «Τεράστια ευκαιρία ο ΟΦΗ»

Πρόβλημα με Γιαννούλη και Ποτουρίδη

Δεν προπονήθηκε και ο Μπράουν

Ανακοίνωσε Κιν ο ΟΦΗ

Η πρώτη γνωριμία του Κιν με τον ΟΦΗ

Παλιός προπονητής του ΟΦΗ θα εργαστεί σε ομάδα 5ης κατηγορίας!

Γεύμα Μπούση-Παπαδάκη

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.