Στις 30/9 το τζάμπολ στην Euroleague - Στα 7 εκατ. ευρώ το μίνιμουμ μπάτζετ των ομάδων

20:23 | 08/07/2021

Σημαντικές αποφάσεις πάρθηκαν στο συμβούλιο των μετόχων της Euroleague στη Βαρκελώνη, καθώς ορίστηκε ότι το μικρότερο μπάτζετ που θα έχει μία ομάδα στη διοργάνωση θα ανέρχεται στα 7 εκατομμύρια ευρώ. Στις 30 Σεπτεμβρίου το τζάμπολ τη νέα σεζόν.

Tο πρωί της Πέμπτης (8/7) οι μέτοχοι της Euroleague συνεδρίασαν στα γραφεία του οργανισμού στη Βαρκελώνη, με σκοπό να γίνει ο απολογισμός της περσινής σεζόν, αλλά και να παρθούν κάποιες αποφάσεις ενόψει της αγωνιστικής περιόδου 2021-22.

Αρχικά, εγκρίθηκαν τόσο ο οικονομικός απολογισμός της προηγούμενης χρονιάς, όσο και το οικονομικό πλάνο της επόμενης, ενώ έγιναν τροποποιήσεις στους κανονισμούς των διοργανώσεων, αλλά και στους τεχνικούς κανόνες.

Το ελάχιστο μπάτζετ για κάθε ομάδα της EuroLeague ορίστηκε στα 7 εκατομμύρια ευρώ. Το προηγούμενο κατώτατο όριο ήταν τα 5,4 εκατομμύρια ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι υπήρξε αύξηση της τάξεως των 1,6 εκατομμυρίων. Επιπλέον, όσον αφορά τους περιορισμούς της συνεισφοράς των μετόχων. Για το 2021-22: 55% των προϋπολογισμένων δαπανών αντί 50% και για το 2022-23: 50% αντί 40%. Ίδιες παρέμειναν οι διατάξεις για το μάρκετινγκ, που είχαν εισαχθεί την περσινή σεζόν.

Όσον αφορά το Instant Replay System (IRS) για ένα καλάθι, θα χρησιμοποιείται στο επόμενο τάιμ άουτ ή στο τέλος της περιόδου ώστε να μειωθούν οι διακοπές κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Αυτό θα συμβαίνει με εξαίρεση τα δύο τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας και την παράταση. Ακόμη, οι προπονητές θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ένα challenge ανά παιχνίδι προκειμένου να ζητήσουν από τους διαιτητές να εξετάσουν μία φάση μέσω του ριπλέι.

Παρ' όλα δεν προέκυψε κάτι για τα πρωτόκολλα υγείας και ασφαλείας που υπάρχουν και εφαρμόζονται στην εποχή του Covid-19. Για το θέμα αυτό αναμένονται συναντήσεις των γιατρών των ομάδων και του Ιατρικού Διευθυντή της ΕΒ, προκειμένου να αποφασιστούν οι ενημερώσεις των κανόνων και στα δύο πρωτόκολλα.

Τέλος, εγκρίθηκε και το καλεντάρι των διοργανώσεων. Όπως αποφασίστηκε, η Euroleague της περιόδου 2021-22 θα αρχίσει στις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ το Eurocup θα κάνει τζάμπολ στις 20 Οκτωβρίου.

Πηγή: sdna.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.