Στο Ηράκλειο τα στελέχη της Ντόρτμουντ

11:17 | 07/05/2018

Κορυφώνονται οι επαφές των ανθρώπων του ΟΦΗ με τα στελέχη της Ντόρτμουντ για τη συνεργασία μεταξύ των δύο ομάδων σε επίπεδο υποδομών και όχι μόνο.

Στο πλαίσιο αυτό βρίσκονται στο Ηράκλειο επιτελικά στελέχη του Γερμανικού συλλόγου, τα οποία αφίχθηκαν προκειμένου να έχουν συζητήσεις με τους διοικούντες τον ΟΦΗ.  

Ο Edwin Boekamp, αθλητικός διευθυντής του τμήματος ποδοσφαιριστών νέας γενιάς της Ντόρτμουντ, και ο Matthias Röben διευθυντής του τμήματος κοινωνικοπαιδαγωγικής εργασίας των ακαδημιών της Μπορούσια βρίσκονται στην Κρήτη, όπου ξεκίνησαν τις εις βάθος συζητήσεις τους για συνεργασία με τον ΟΦΗ.

Στον κρητικό σύλλογο χαρακτηρίζουν ως μεγάλο «στοίχημα» τη συνεργασία αυτά, σε ότι έχει να κάνει με την τεχνογνωσία και την οργάνωση που μπορεί να εισπράξει από μια ομάδα, που δουλεύει σε υψηλό επίπεδο στο θέμα αυτό. Οι άνθρωποι της Ντόρτμουντ θα παραμείνουν στο Ηράκλειο κάποιες  ημέρες, προκειμένου να μεταφέρουν το «Γερμανικό μοντέλο» δουλειάς στις υποδομές, έναν τομέα στον οποίο ο ΟΦΗ, θέλει να δώσει μεγάλη βάση τα επόμενα χρόνια.

Με αφορμή την παρουσία του στο Ηράκλειο, ο κ. Edwin Boekamp, τόνισε απευθυνόμενος προς τους παράγοντες του ΟΦΗ: «Σας ευχαριστούμε γα την πρόσκληση. Είναι τιμή μας που είμαστε εδώ , για να ανταλλάξουμε απόψεις, για τον τρόπο δουλειάς στις υποδομές. Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ, θα συζητήσουμε και θα δούμε. Θέλουμε να μάθουμε τι ακριβώς γίνεται εδώ στον ΟΦΗ και να πούμε και εμείς τις ιδέες μας, με βάση την εμπειρία που έχουμε, μέσα από τη δουλειά που κάνουμε στην Μπορούσια Ντόρτμουντ. Συγχαρητήρια στον ΟΦΗ για την επιστροφή του, στην μεγάλη κατηγορία. Είναι μια ιστορική ομάδα στην Ελλάδα και το ξέρουμε».

Από την πλευρά του ο Matthias Röben, υπογράμμισε: «Θα επισκεφθούμε την ακαδημία θα δούμε κάποια πράγματα για τον τρόπο δουλειάς και θα πούμε και εμείς τις απόψεις μας πάνω σε αυτό. Η δουλειά μας στη Γερμανία είναι υψηλού επιπέδου. Αλλά σε εμάς κάθε παίκτης πρέπει να έχει κάνει πρώτα καλή δουλειά στην υποδομή. Δίνουμε μεγάλη βάση σε αυτό. Εχουμε ένα πολύ καλό πρόγραμμα για τους νέους παίκτες. Κατά τη γνώμη μου το καλύτερο στη Γερμανία».

Ο Κώστας Ρεπανάκης ο άνθρωπος ο οποίος κίνησε όλες τις διαδικασίες για την επίτευξη της συνεργασίας, είπε:«Καλωσορίζω τους φίλους μας και τους ευχαριστώ για την παρουσία τους εδώ. Η Μπορούσια Ντόρτμουντ είναι μια από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη σε θέματα υποδομών. Πιστεύω ότι θα μας βοηθήσουν να ξεκινήσουμε σιγά-σιγά και εμείς για να κάνουμε κάτι καλύτερο. Σίγουρα δεν μπορούμε να φτάσουμε στο επίπεδο το δικό τους, ωστόσο, από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε».

Τους επιτελείς της Γερματινής ομάδας υποδέχθηκαν οι κ.κ. Δημήτρης Αποστολάκης (Δημόσιες Σχέσεις), Κώστας Ζερβάκης (Γενικός Αρχηγός), Γιώργος Κορτσιδάκης (υπεύθυνος Τύπου), ενώ ακολούθησε δείπνο στις Γούβες στο οποίο συμμετείχαν ακόμη εκ μέρους της ΠΑΕ ΟΦΗ ο αντιπρόεδρος Κώστας Καζανάκης και ο Μανόλης Γουρνιεζάκης.

Η συζήτηση των παρισταμένων περιστράφηκε γύρω από μια ευρύτερη συνεργασία των δύο συλλόγων, σε διάφορα επίπεδα, με στόχο να βγουν χρήσιμα αποτελέσματα από αυτές τις πρώτες επαφές και να έχουν και συνέχεια, το επόμενο διάστημα.

Σεμινάριο με προπονητές και επισκέψεις σε ΒΑΚ και Γεντί Κουλέ

Τα στελέχη της Ντόρτμουντ θα επισκεφθούν τόσο το ΒΑΚ, όσο και το κεντρικό γήπεδο, προκειμένου να έχουν μια πλήρη εικόνα για τον τρόπο δουλειάς του ΟΦΗ και τις δυνατότητες που υπάρχουν σε όλα τα επίπεδα.

Στο πλαίσιο αυτό θα έχουν συνάντηση τη Δευτέρα (7/5) με τον προπονητή του ΟΦΗ Νίκο Παπαδόπουλο και τους συνεργάτες του στο Βαρδινογιάννειο αθλητικό κέντρο. Παράλληλα θα κάνουν ένα σεμινάριο στους προπονητές του ΟΦΗ, σε ότι αφορά τον τρόπο δουλειάς που εφαρμόζουν στην Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Στο πρόγραμμα των επισκέψεων τους, είναι ακόμη τα γραφεία του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, αλλά και το Παγκρήτιο στάδιο.

Διήμερο ρεπό

Ημέρες ξεκούρασης για τους ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ η Κυριακή και η Δευτέρα, οι οποίοι απολαμβάνουν το διήμερο ρεπό που τους έδωσε ο προπονητής τους. Η πρώτη προπόνηση για τον κυριακάτικο (13/5) στις 5:00 αγώνα με την ΑΕ Καραϊσκάκης, για γίνει την Τρίτη (8/5) το απόγευμα.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.