Στο ίδιο έργο θεατές

ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ μπορεί να προσπάθησε στην επανάληψη, όμως δεν απέφυγε την ήττα (2-0) από τον Παναθηναϊκό.

Ο Όμιλος δεν μπόρεσε να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα και έχασε ακόμη ένα παιχνίδι. Το συγκρότημα του Γιώργου Σίμου για σημαντικό μέρος της συνάντησης είχε τον έλεγχο, αλλά πλήρωσε και πάλι τις αμυντικές αδράνειες του, την αδυναμία στο κομμάτι της δημιουργίας και την έλλειψη γκολτζή.

Ο Βάτερμαν υπερασπίστηκε την εστία των φιλοξενούμενων και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Ουές, Σελίμοβιτς, Διαμαντής, Γιαννούλης και Κοροβέσης.

Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Στάικος, Βαφέας, Νέιρα και Στάρτζεον και ο μοναδικός προωθημένος ήταν ο Σαρδινέρο.

Δέχτηκε ξανά «φτηνό» γκολ

Οι «ασπρόμαυροι» ξεκίνησαν συγκεντρωμένα, είχαν την κατοχή, αλλά σταδιακά έκαναν αρκετά εύκολα λάθη και ο αντίπαλος δημιουργούσε προϋποθέσεις απειλής.

Το «τριφύλλι» έπαιρνε μπάλες έξω από την περιοχή του ΟΦΗ και ήθελε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις.

Τα δύο σουτ του Εμμανουηλίδη, βέβαια, στο 17’ και στο 20’, δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Βάτερμαν.

Σε μια στιγμή, έτσι, αδράνειας στο 32’, ο Εμμανουηλίδης σέντραρε και ο Σένκεφελντ με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Ήταν ακόμη ένα «φτηνό» τέρμα που δέχτηκε την τρέχουσα σεζόν ο Όμιλος.

Το σύνολο του Σίμου έπρεπε να "φάει" το γκολ για να πάρει… μπρος. Στο 33’, μάλιστα, ο Σαρδινέρο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως το τέρμα του ακυρώθηκε ως οφ σάιντ μέσω VAR.

Η ομάδα του Ηρακλείου ήταν πιο επιθετική μετά το 1-0, αλλά της έλειψε η σπουδαία φάση και δεν κατάφερε ν’ αντιδράσει.

Ανούσια κυριαρχία

Και στην επανάληψη ο ΟΦΗ ήταν πιο δραστήριος, κρατούσε μπάλα, ωστόσο δημιουργικά είχε θέμα και δεν έφτιαχνε φάσεις. Στο 50’ είχε ένα καλό σουτ με τον Νέιρα, όμως μέχρι εκεί.

Και ενώ αύξανε την πίεση του, δεν έβρισκε ορθόδοξους τρόπους για να ανησυχήσει την εστία του Διούδη. Οι «ασπρόμαυροι» ανέβαζαν διαρκώς «στροφές», είχαν κυριαρχήσει, ωστόσο τους έλειπε η μεγάλη στιγμή για να φέρουν την αναμέτρηση στα ίσα.

Στο 77’, βέβαια, μπόρεσαν να βρουν την καλή ευκαιρία που έψαχναν, με τον Στάικο να πιάνει το μονοκόμματο σουτ πίσω από το πέναλτι και την μπάλα να περνάει άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα, πάντως, ο Παναθηναϊκός έκανε αισθητή την παρουσία του στο δεύτερο μέρος για πρώτη φορά, με τον Αϊτόρ να επιχειρεί το τεχνικό πλασέ από δεξιά και την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν κλείσει στα καρέ του τους «πράσινους», κυκλοφορούσαν σωστά μέχρι να φτάσουν έξω από την περιοχή, αφού εκεί τα χαλούσαν.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο 87’ οι νικητές κόντρα στη ροή του αγώνα, «καθάρισαν» το ματς.

Ο Αλεξανδρόπουλος πέρασε όποιο βρήκε μπροστά του, έκανε το «τακουνάκι» και ο Καμπετσής με ψύχραιμο πλασέ σημείωσε το 2-0.

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Χουάνκαρ, Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Μολό, Βέλεθ, Μαουρίσιο (75’ Βιγιαφάνες), Αλεξανδρόπουλος, Ιωαννίδης (69’ Μακέντα), Εμμανουηλίδης (69’ Αϊτόρ), Καμπετσής (90’ Χατζηθεοδωρίδης).

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Βάτερμαν, Γιαννούλης (85’ ντε Γκουζμάν), Διαμαντής, Σελίμοβιτς, Κοροβέσης, Ουέις, Στάικος, Βαφέας (61’ Τσιλιανίδης), Νέιρα, Στάρτζεον (73’ Γρίβας), Σαρδινέρο.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.