Στο ρελαντί η Εθνική

23:42 | 11/10/2020

Εύκολα τη Μολδαβία η Εθνική των Ανδρών (2-0) και κορυφή στη βαθμολογία μαζί με τους Σλοβένους

Χωρίς αλχημείες στην ενδεκάδα από τον Φαν'τ Σιπ και με ορθολογικές επιλογές, η Εθνική έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, επικράτησε 2-0 της Μολδαβίας στο ΟΑΚΑ και συνεχίζει να συγκατοικεί στην πρώτη θέση του ομίλου του Nations League με τη Σλοβενία.

Μετά από ένα εξαιρετικό τέταρτο πίεσης και κατοχής της μπάλας, η Εθνική έμοιαζε βραχυκυκλωμένη στο να δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ απέναντι στη Μολδαβία που είχε κυρίως παθητικό ρόλο. Τον γόρδιο δεσμό έλυσε το πέναλτι που κέρδισε στις καθυστερήσεις ο Παυλίδης που έφερε το γκολ από τον Μπακασέτα και την αποβολή του Πόσματς της Μολδαβίας.

Το ιδανικό φινάλε του πρώτου μέρους είχε και συνέχεια, αφού λίγο μετά την έναρξη του δεύτερου ήρθε και το 2-0. Ο Μπακασέτας βρήκε τον Μάνταλο, εκείνος έκανε το κοντρόλ, σούταρε με το αριστερό μέσα στην περιοχή και ανέβασε τον δείκτη του σκορ δίνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Η Ελλάδα θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο τέρμα, δημιουργώντας φάσεις, ενώ κινδύνευσε με γκολ στο 88' όταν η Μολδαβία κέρδισε πέναλτι σε παράβαση του Ρότα. Ο Βλαχοδήμος έπεσε στη σωστή γωνία, την αριστερή, μπλοκάροντας την μπάλα στην εκτέλεση του Μιλιντσεάνου.

Στο φινάλε ο Φορτούνης έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία για το 3-0, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Την Τετάρτη η Εθνική παίζει πάλι στο ΟΑΚΑ, με το Κόσσοβο, στις 21:45.

Η σύνθεση της Ελλάδας: Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος (69' Ρότας), Γιαννούλης, Τζαβέλλας, Σβάρνας, Κουρμπέλης (83' Μπουχαλάκης), Ζέκα, Λημνιός (76' Πέλκας), Μάνταλος (69' Φορτούνης), Μπακασέτας, Παυλίδης (83' Φούντας).

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.