Στον «αέρα» η Super League 2 - τι λέει στο Capitano.gr ο Λ. Λεουτσάκος

Betsson Super League 2

Την Τετάρτη νέο κρίσιμο Δ.Σ. για τα τηλεοπτικά, με το ενδεχόμενο αναβολής να είναι ορατό. Τι λέει στο Capitano.gr ο Λεωνίδας Λεουτσάκος.

«Ολημερίς το χτίζανε, το βράδυ γκρεμιζόταν». Κάπως έτσι είναι η κατάσταση με το πρωτάθλημα της Super League 2 αναφορικά με το περιβόητο θέμα των τηλεοπτικών. Ένα θέμα που δεν αποκλείεται να «τινάξει στον αέρα» την πρεμιέρα του πρωταθλήματος που είναι προγραμματισμένη για το προσεχές σαββατοκύριακο λόγω της ενημέρωσης της ΕΡΤ για μείωση 60%. Ειρήσθω εν παρόδω, η πρεμιέρα μετατέθηκε κατά 2 εβδομάδες για να λυθεί το τηλεοπτικό ζήτημα, αλλά όπως βλέπετε ούτε τώρα υπάρχει κάποια εξέλιξη.

Επί της ουσίας, βέβαια, υπάρξει εξέλιξη και αυτή είναι η επιστολή της νέας διοίκησης της ΕΡΤ στη διοργανώτρια αρχή με την οποία προτείνει 60% μείωση. Εδώ ανοίγουμε μία παρένθεση και θυμίζουμε τι ισχύει έως τώρα: η αρχική πρόταση που είχε γίνει για να προχωρήσει η αναδιάρθρωση και η δημιουργία της Super League 2 -επί εποχής της προηγούμενης κυβέρνησης- προέβλεπε κεντρικό τηλεοπτικό συμβόλαιο ύψους 12 εκ. ευρώ, το οποίο την πρώτη σεζόν θα μοιραζόταν έτσι ώστε οι τρεις ομάδες που υποβιβάστηκαν από τη Super League να πάρουν τα περσινά τους συμβόλαια και οι υπόλοιπες 9 να μοιραστούν το ποσό που θα απέμενε. Περίπου, δηλαδή, 800.000 ευρώ η κάθε μία.

Με τον ερχομό της νέας κυβέρνησης και τις περικοπές από πλευράς κρατικής τηλεόρασης, η κατάσταση διαφοροποιήθηκε και κάπου εκεί εμφανίστηκε το μεγάλο πρόβλημα τόσο για το «νεότευκτο» πρωτάθλημα της Super League 2 όσο και για τη βιωσιμότητα των ομάδων. Η ΕΡΤ άλλαξε στάση και άλλαξε την οικονομική της προσφορά, ενώ μετά την τελευταία εξέλιξη η νέα διοίκηση έκανε γνωστό ότι η τελική της πρόταση αφορά μείωση 60%.

«Προτιμούν να διαλυθούν ομάδες;»

Από την πλευρά της, η Λίγκα θα κάνει Δ.Σ. την Τετάρτη για να συζητηθούν οι εξελίξεις και ουσιαστικά να αποφασιστεί αν θα υπάρξει αντιπρόταση στην κρατική τηλεόραση ή αν θα αποφασιστεί η αναβολή της 1ης αγωνιστικής. «Μας ήρθε ένα χαρτί από την ΕΡΤ που κάνει λόγο για μείωση 60%. Είναι δυνατόν να δίνει η ΕΡΤ 9 εκατομμύρια σε 4 ομάδες εφέτος και να μη σκέφτεται τη Super League 2; Δείτε το διαφορετικά: πολλά παιχνίδια της Super League 2 έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον και μαζεύουν περισσότερο κόσμο από παιχνίδια της 1ης κατηγορίας. Είμαστε σύμφωνοι με το να υπάρξει μια λελογισμένη μείωση, αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε για μία παράλογη μείωση», έλεγε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, Λεωνίδας Λεουτσάκος, σε επικοινωνία που είχε μαζί του το Capitano.gr. «Η κυβέρνηση προτιμά να διαλυθούν ομάδες και να το χρεωθεί όλο αυτό; Δεν μπορώ να καταλάβω. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω κάτι για το αν θα αρχίσει το πρωτάθλημα το σαββατοκύριακο. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι θα κάνουμε το έκτακτο Δ.Σ. αύριο (Τετάρτη) και θα αποφασίσουμε από κοινού τι θα πράξουμε. Το σίγουρο είναι ότι όλες οι ομάδες είναι προβληματισμένες από όλο αυτό. Θα δούμε τι θα κάνουμε», πρόσθεσε.

Η... μέση λύση

Ένα σενάριο που εξετάζεται είναι να γίνει κανονικά η 1η αγωνιστική και να αναβληθεί στη συνέχεια το πρωτάθλημα μέχρι να βρεθεί λύση, ενώ πάντα υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει αυτό που είχε αποκαλύψει ο κ.Λεουτσάκος σε πρόσφατες δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό. «Θα περιμένουμε 2-3 αγωνιστικές να δούμε τι θα γίνει και οι ομάδες έχουν πάρει απόφαση αν δεν βρεθεί λύση να διακοπή το πρωτάθλημα», είχε πει χαρακτηριστικά.

Θυμίζουμε, ότι το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής, έχει ως εξής:

Σάββατο 28/9 - 16.00

Απόλλων Λάρισας – Α.Ο. Κασσιόπη (Φιλιππούπολης)

Κυριακή 29/9 - 16.00

Δόξα Δράμας – ΑΕ Καραϊσκάκης (Δόξας Δράμας)

Απόλλων Πόντου – Χανιά (ΜΓΣ Καλαμαριάς)

Απόλλων Σμύρνης – Εργοτέλης ΓΣ 88 (Γ. Καμάρας)

Παναχαϊκή 1891 – ΠΑΣ Γιάννινα 1966 (Αγυιάς Πάτρας)

Α.Ο Πλατανιάς – Λεβαδειακός (Περιβολιών)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Αν δεν βρεθεί λύση, η Super League 2 θα διακοπεί»

Βρέθηκε λύση με την ασφάλιση των ποδοσφαιριστών!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.