Στον τελικό της σφυροβολίας ο Αναστασάκης

18:32 | 19/08/2023

Την πρόκριση στον τελικό της σφυροβολίας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ανοιχτού στίβου στη Βουδαπέστη, πανηγύρισε ο Μιχάλης Αναστασάκης.

Στην τρίτη του βολή ο Έλληνας αθλητής σημείωσε 75.76μ. και κατετάγη 8ος στον προκριματικό, εξασφαλίζοντας τη θέση του στη δωδεκάδα και τυπώνοντας εισιτήριο για τον αυριανό (20/8, 18:50) τελικό.

Ο Μιχάλης Αναστασάκης πήρε με αρκετά επεισοδιακό τρόπο την πρόκριση. Ο Έλληνας πρωταθλητής στην τρίτη βολή του Β’ γκρουπ έστειλε τη σφύρα στα 75,76μ. και σημείωσε την όγδοη επίδοση εξασφαλίζοντας μία θέση στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος για πρώτη φορά στην καριέρα του. Ο αθλητής του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου ξεκίνησε τον αγώνα του με άκυρη βολή, συνέχισε με 73,43μ. με την οποία ήταν στην 13η θέση και έπρεπε οπωσδήποτε στην τρίτη του βολή να σημειώσει μεγαλύτερη επίδοση. Ο Αναστασάκης μπήκε στη βαλβίδα αποφασισμένος και τελικά κατάφερε με 75,76μ. να πάρει την πρόκριση.

«Το είχα πολύ στο μυαλό μου. Το δούλευα αρκετό καιρό. Το περίμενα. γιατί είμαι καλά αυτή τη χρονιά», είπε ο Αναστασάκης και συνέχισε: «Ήθελα να κάνω μια καλή βολή. Και στην προπόνηση και στην προετοιμασία βγήκε πολύ καλή δουλειά. Ήθελα να βγει μια καλή βολή. Τώρα στον τελικό ελπίζω να το διασκεδάσω. Και δεν θέτω όρια. Όσο πιο μακριά πάει». Όταν ρωτήθηκε για το αν ο στόχος του είναι οι έξι βολές, απάντησε: «Μακάρι... Αυτός είναι ο στόχος».

Την καλύτερη βολή του προκριματικού σημείωσε ο Ίθαν Κάτζεμπεργκ με 81,18 μ. επίδοση που αποτελεί νέο ρεκόρ Καναδά.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.