Στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν ο Τσιτσιπάς!

09:05 | 27/01/2023

O Έλληνας τενίστας επικράτησε με 3-1 σετ του Κάρεν Κατσάνοφ στον ημιτελικό και θα αγωνιστεί στον τελικό του περίφημου Grand Slam της Αυστραλίας, για πρώτη φορά στην καριέρα του

Έτοιμος για έναν σπουδαίο τελικό, που ίσως αποδειχθεί ο σπουδαιότερος, αν κατακτήσει το 1ο του Grand Slam, είναι ο Έλληνας τενίστας. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε στον ημιτελικό με 3-1 σετ (6-7, 4-6, 7-6, 3-6) του Κατσάνοφ και περιμένει τον αντίπαλο του στον τελικό, όπου εκτός απροόπτου θα είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Αυτός θα είναι ο πρώτος τελικός στο Grand Slam της Αυστραλίας για τον Στέφανο, όπου σε ακόμα ένα παιχνίδι έπαιζε στην έδρα του, με τους Έλληνες ομογενείς να βρίσκονται στο πλευρό του.

Ο Έλληνας τενίστας πήρε το πρώτο σετ στο tie break (7-6), το δεύτερο με 6-4 κάνοντας ένα break ενώ στο 3ο και τελευταίο μπήκε από νωρίς μπροστά, είχε την ευκαιρία να κλείσει το set και τον τελικό όμως ο Κατσάνοφ έκανε break στο 5-4, o Στέφανος δεν κατάφερε να κλείσει το set σε δικό του σερβίς στο tie break και έτσι ο Ρώσος έκανε το 2-1. Στο 4ο set ο Στέφανος ξεκίνησε με 2-0 και break, αυτό τον οδήγησε - κρατώντας το σερβίς του - στο νικητήριο set, πανηγυρίζοντας μια ιστορική στιγμή για εκείνον.

Παράλληλα, ο Τσιτσιπάς έσπασε και την... κατάρα των ημιτελικών, καθώς είχε μόλις μια νίκη σε 5 ημιτελικούς Grand Slam, αυτή στο Roland Garros επί του Ζβέρεφ το 2021, στον τελικό ηττήθηκε από τον Τζόκοβιτς.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.