Στραπάτσο για τον ΟΦΗ!

ΟΦΗ

Ο Όμιλος κινήθηκε στα… ρηχά και έχασε 0-2 από τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Ο ΟΦΗ για δεύτερο σερί ματς στο «σπίτι» του δεν ήταν καλός, όμως σε αντίθεση με την αναμέτρηση κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, αυτή τη φορά γνώρισε την ήττα από την «Ελαφρά Ταξιαρχία».

Οι ηττημένοι δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις της συνάντησης και ο αντίπαλος πανηγύρισε ένα σπουδαίο «διπλό».

Ο Σωτηρίου υπερασπίστηκε την εστία των γηπεδούχων και στην άμυνα έπαιξαν από δεξιά προς τα αριστερά οι Ουές, Διαμαντής, Γιαννούλης και Κοροβέσης.

Την τριάδα στη μεσαία γραμμή συνέθεσαν οι Σακόρ, Μπαλογιάννης και Νέιρα, ενώ στις πτέρυγες της επίθεσης αγωνίστηκαν οι Γρίβας και Στάρτζεον και στην κορυφή ο Σαρδινέρο.

Νευρικός και άστοχος

Η αναμέτρηση δε θα μπορούσε να ξεκινήσει χειρότερα για τον Όμιλο. Μόλις στο 3’ ο Μπεντινέλι εκτέλεσε το κόρνερ, ο Τσιλούλης πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Φατιόν από κοντά με προβολή «έγραψε» το 0-1.

Ο ηρακλειώτικος σύλλογος βρέθηκε από νωρίς σε θέση… κυνηγού και έψαξε την άμεση αντίδραση. Κυριάρχησε, πήρε τα «ηνία» της αναμέτρησης και απείλησε στο 8’ με τον Κοροβέση και στο 9’ με τον Σαρδινέρο.

Σταδιακά, όμως, οι «ασπρόμαυροι» έχασαν το καλό τέμπο που είχαν αποκτήσει. Δεν κυκλοφορούσαν με ηρεμία, έκαναν λάθη και ο χρόνος κυλούσε υπέρ των φιλοξενούμενων.

Οι παίκτες του Σίμου ήταν νευρικοί και υστερούσαν σημαντικά στο δημιουργικό κομμάτι. Παρόλα αυτά, θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν στο 27’, ωστόσο ο Γρίβας νικήθηκε από τον Βέρχουλστ, στη σημαντικότερη μέχρι τότε στιγμή του ΟΦΗ στη συνάντηση.

Ο νεαρός εξτρέμ έχασε ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία στο 38’, όταν μόνος από τη μικρή περιοχή σούταρε ψηλά άουτ. Ο Όμιλος δε βρήκε γκολ και πήγε στο ημίχρονο με το εις βάρος του 1-0.

Καθόλου καλός

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στην επανάληψη και στο 48’ ο Βέρχουλστ πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση σε κεφαλιά του Σαρδινέρο.

Στη συνέχεια, βέβαια, η ατυχία «πλήγωσε» ξανά τον Όμιλο, αφού ο Σακόρ τραυματίστηκε στο αριστερό γόνατο και αποχώρησε αναγκαστικά.

Ο Παράσχος θέλησε να κόψει την επιθετικότητα των «ασπρόμαυρων» από αριστερά και πέρασε στο ματς τον έμπειρο Τσαμπούρη. Για να «χτυπήσει», επίσης, στις αντεπιθέσεις το συγκρότημα του, έβαλε στην κορυφή της επίθεσης τον Ντάουντα αντί του Ιωαννίδη.

Ο Σίμος, από την πλευρά του, έριξε στη «μάχη» και τον Γιάννου, σε μια προσπάθεια να τονώσει τη γραμμή κρούσης του συνόλου του.

Ο ΟΦΗ, βέβαια, με κεφάτο τον Στάρτζεον δημιουργούσε προβλήματα στην άμυνα της «Ελαφράς Ταξιαρχίας», αλλά στο 65’ και στο 68’ ο Μπαλογιάννης δεν κατάφερε να ισοφαρίσει.

Οι «κυανόλευκοι» στέκονταν καλά και όσο ο ΟΦΗ πίεζε, τόσο περισσότερο έβρισκαν χώρους για ν’ απειλήσουν.

Στο 70’, έτσι, ο Ντάουντα με ωραία ατομική ενέργεια και σουτ πέτυχε το 0-2 και έδωσε προβάδισμα νίκης για την «Ελαφρά Ταξιαρχία».

Τα πράγματα ήταν πλέον πολύ δύσκολα για τους ηττημένους, οι οποίοι ήθελαν, ωστόσο, δεν μπορούσαν ν’ αντιστρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και στο φινάλε εγκατέλειψαν με σκυμμένα κεφάλια τον αγωνιστικό χώρο.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Ουές, Διαμαντής, Γιαννούλης, Κοροβέσης (82’ Λυμπεράκης), Σακόρ (57’ λ.τρ. Στάικος), Μπαλογιάννης (73’ Βούρος), Νέιρα, Γρίβας (57’ Γιάννου), Στάρτζεον, Σαρδινέρο.

Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουλστ, Μπρούτσιτς, Χουχούμης (46’ Τσαμπούρης), Λισγάρας, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης (75’ Μουνιέ), Ιωαννίδης (55’ Ντάουντα), Μπεντινέλι, Σλίβκα, Τσιλούλης (75’ Βάρκας), Φατιόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το live του ματς

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.