Στρέζος: «Θέλω να μείνω στον ΟΦΗ»

Special

Ο «Κέρβερος» της εστίας του ΟΦΗ μιλά στο Capitano.gr για την εφετινή εντυπωσιακή πορεία προς τη Super League, για τις καταστάσεις που πέρασε η ομάδα, αλλά και τον εαυτό του, εκφράζοντας την επιθυμία του να συνεχίσει να φορά τα γάντια του Ομίλου.

Είναι ο μοναδικός παίκτης του ΟΦΗ που δεν έχει χάσει ούτε… λεπτό στο εφετινό πρωτάθλημα της Footall League, καθώς είναι βασικός και αναντικατάστατος σε όλα τα ματς που έχει δώσει ως τώρα η κρητική ομάδα. Με τις επεμβάσεις του είχε καταφέρει να κρατήσει την εστία του ανέπαφη για οκτώ συνεχόμενα ματς, αν και όπως λέει είναι κάτι που δεν οφείλεται μόνο στον ίδιο.

Μιλά για τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα σε ΠΑΟΚ και ΟΣΦΠ και τον πως τον βοήθησαν, τους στόχους και τις φιλοδοξίες που είχε όταν ήρθε στον ΟΦΗ, αποκαλύπτει πιο είναι το μεγάλο του όνειρο, ενώ γυρνώντας πίσω λίγους μήνες στη δύσκολη περίοδο που βίωσε ο ΟΦΗ, αναφέρει πιο ήταν το… κέρδος εκείνων των ζοφερών ημερών…

Οι μέρες του Πάσχα διαφέρουν αρκετά από αυτές των Χριστουγέννων… «Όποιος έβλεπε πως ήμασταν τότε, δεν θα πίστευε ποτέ ότι θα μπορούσαμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο και να αλλάξει η κατάσταση που επικρατούσε. Είναι όμως και ένα μάθημα, για το ότι αν κάτι δεν το παρατάς στα δύσκολα μπορείς στο τέλος να τα καταφέρεις. Ίσως να μας βοήθησε μάλιστα και όλη αυτή η κατάσταση που επικρατούσε τότε, γιατί συσπειρωθήκαμε ακόμα περισσότερο ως ομάδα».

Πως ήταν τότε τα πράγματα; «Δεν ήταν τόσο πολύ η πίεση που είχαμε, αλλά το ότι δεν ξέραμε το μέλλον, τι θα μας ξημερώσει. Βάλαμε σε δεύτερη μοίρα τις οικογένειες και τους εαυτούς μας. Ακούγαμε μόνο υποσχέσεις, λόγια και στην πράξη τίποτα. Πήραμε όμως την απόφαση να στηρίξουμε την ομάδα και να στηρίξουμε ο ένας τον άλλο και είδαμε πόσο μας ωφέλησε. Μας έκανε να έρθουμε ακόμα πιο κοντά».

ΣΤΡΕΖΟΣ-ΠΟΤΟΥΡΙΔΗΣ.jpg#asset:10917

Τι ήταν αυτό που άλλαξε και έφτασε η ομάδα στο να ξεχάσει τι σημαίνει ήττα; «Άλλαξε το ψυχολογικό κομμάτι και μετά το αγωνιστικό. Όταν έρχεται η μία νίκη μετά την άλλη, παίρνεις την κατάλληλη ψυχολογία και αυτό σου βγαίνει και στο γήπεδο».

Το τελευταίο διάστημα φαίνεται πως έχει αποκατασταθεί η διοικητική ηρεμία… «Από τη στιγμή που ανέλαβε η διοικούσα και με τη στάση και τη βοήθεια όλων μας, κρατάμε μια ηρεμία. Αν ήταν διαφορετικό το κλίμα ή κάποιος άλλος προπονητής ίσως να ήταν διαφορετικά τα πράγματα και όχι όπως είναι τώρα. Από τη διοικούσα έχουμε μεγάλη ηθική συμπαράσταση και βοήθεια. Είναι άνθρωπο που μας καταλαβαίνουν, υπάρχει μεταξύ μας συνεννόηση, σεβασμός και κατανόηση και είναι κάτι σημαντικό. Για αυτό και συνεχίζουμε με αυτά τα αποτελέσματα».

Αγωνιστικά η ομάδα δείχνει πως δεν… κρατιέται πλέον σε αυτή την κατηγορία: «Πλέον έχουν λυθεί τα πόδια μας και βγάζουμε σε κάθε αγώνα τον καλύτερό μας εαυτό. Έχουμε την κατάλληλη ψυχολογία και όταν είμαστε στην καλή μας μέρα και παίζουμε βάσει των δυνατοτήτων μας, η διαφορά με τις υπόλοιπες ομάδες φαίνεται. Ας μην κρυβόμαστε όμως ο ΟΦΗ δεν είναι για αυτή την κατηγορία, είναι για να βρίσκεται στην υψηλότερη και εκεί θέλουμε να τον πάμε ξανά».

Είχες οκτώ στη σειρά ματς όπου δεν βρέθηκε αντίπαλος να σου βάλει γκολ: «Αυτό είναι καθαρά ομαδική δουλειά. Είμαστε μια ομάδα που δουλεύει αρκετά καλά και στην άμυνα και δεν την αφήνουμε στην τύχη της. Καθαρά ομαδικά βγήκε η δουλειά που βγάζουμε και την ταυτότητα που έχουμε ως ομάδα. Εκτός του ότι βάζουμε πολλά γκολ δεν δεχόμαστε γκολ εύκολα. Είναι κάτι που για να γίνει χρειάζεται η δουλειά και η βοήθεια όλων, είναι καθαρά ομαδικό».

Στο ξεκίνημα της καριέρας σου βρέθηκες σε δυο από τις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας, τον ΠΑΟΚ και τον ΟΣΦΠ, πως ήταν η εμπειρία αυτή; «Ήταν μια μεγάλη εμπειρία για εμένα τα χρόνια που πέρασα εκεί στις δύο αυτές ομάδες. Έμαθα πολλά, απέκτησα ποδοσφαιρική παιδεία και εμπειρίες που με έκαναν να είμαι πιο δυνατός και προσγειωμένος».

Ακολούθησαν ομάδες από την Περιφέρεια, η Παναχαϊκή, ο Παναιγιάλειος και τώρα ο ΟΦΗ, διάστημα στο οποίο η καριέρα σου άρχισε την ανοδική πορεία… «Ήταν χρονιές όταν έφυγα από τον ΟΣΦΠ που αυτό που ήθελα ήταν να αγωνιστώ, αυτό μου έλειπε. Ήταν η ευκαιρία μου να δείξω πως μπορώ να παίξω σε υψηλό επίπεδο. Ο ΟΦΗ μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστικό και σε υψηλό επίπεδο και με μια μεγάλη ομάδα. Για αυτό ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δόθηκε».

Στον ΟΦΗ με τι φιλοδοξίες ήρθες; Έχουν εκπληρωθεί; «Στην αρχή όταν ήρθα η ομάδα ήταν πίσω βαθμολογικά στην προσπάθεια που έκανε για την άνοδο. Ήθελα να δείξω ότι μπορώ να σταθώ σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και να παίξω. Φέτος ο στόχος ήταν εξαρχής η άνοδος και να βοηθήσω την ομάδα να καταφέρει να βρεθεί στη μεγάλη κατηγορία. Η άνοδος  ήταν και ο προσωπικός μου στόχος».

Θέλεις να μείνεις και του χρόνου; «Ναι σίγουρα. Είναι θα έλεγα ο επόμενος μου στόχος. Θέλω πρώτα όμως να τελειώσουμε με την άνοδο και να συνεχίσω στην ομάδα και του χρόνου στη Super League».

ΣΤΡΕΖΟΣ-ACTION.jpg#asset:10916

Με την άνοδο να δείχνει να είναι πολύ κοντά, υπάρχει πλέον και ο στόχος της κατάκτησης του πρωταθλήματος; «Είναι κίνητρο και η κατάκτηση του τίτλου. Εμείς θα συνεχίσουμε με την ίδια σοβαρότητα και συγκέντρωση. Θα πάμε όπως κάναμε ως τώρα. Να κοιτάμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Ίσως να ακούγεται πως είναι κάτι κοινότυπο, αλλά είναι έτσι η πραγματικότητα και θα συνεχίσουμε ανάλογα μέχρι το τέλος».

Αγωνιστικά τι είναι αυτό που κάνει τον ΟΦΗ να ξεχωρίζει από τις άλλες ομάδες; «Δεν είμαι εγώ αυτός που θα κρίνω αγωνιστικά τι κάνουν οι άλλες ομάδες. Εμείς ξέρω ότι είμαστε μια καλοδουλεμένη ομάδα με προπονητή και παίκτες που έδειξαν πως διαθέτουν προσωπικότητα και βγάζουν σε κάθε αγώνα τον καλύτερό τους εαυτό στον αγωνιστικό χώρο. Αυτά είναι πολύ σημαντικά κομμάτια για το ποδόσφαιρο».

ΣΤΡΕΖΟΣ-ΠΑΙΚΤΕΣ-ΟΦΗ.jpg#asset:10915

Τη φανέλα με το εθνόσημο την έχεις φορέσει, αλλά στις μικρές Εθνικές. Η ανδρών είναι μια πρόκληση για εσένα; «Είναι για τον κάθε Έλληνα ποδοσφαιριστή η μεγαλύτερη τιμή που μπορεί να έχει να μπορέσει να αγωνιστεί με την Εθνική ομάδα. Είναι κάτι σαν όνειρο. Ίσως να είναι ένας μακρινός στόχος για εμένα, αλλά όχι ακατόρθωτος».

Το μήνυμά σου στον κόσμο του ΟΦΗ ποιο είναι; «Ίσως η προσπάθειά μας να μην είχε πιάσει τόπο αν δεν υπήρχε ο κόσμος. Η στήριξή του ήταν σημαντική στα δύσκολα που περάσαμε. Τον νιώθουμε συνέχεια δίπλα μας και θα θέλαμε να τον κάνουμε χαρούμενο με την άνοδο. Ο ΟΦΗ δεν είναι για αυτές τις κατηγορίες και ο κόσμος του έχει ταλαιπωρηθεί πολύ όλα αυτά τα χρόνια . Θέλουμε να πάρουμε την άνοδο και να φέρουμε την ομάδα και πάλι ψηλά, για να τον κάνουμε χαρούμενο όπως του αξίζει να είναι».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.