Super League: Σκέψεις για οριστική διακοπή

Διάφορα

Δυσοίωνες οι προβλέψεις για το μέλλον της εφετινής Super League, και όχι μόνο. Διαβάστε το ρεπορτάζ του Capitano.gr

Εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού, υπάρχει και η εκκρεμότητα με το τρέχον πρωτάθλημα της Super League.

Θυμίζουμε ότι στις 13 Μαρτίου, μετά από σχετικό έκτακτο Δ.Σ. αποφασίστηκε «η αναστολή, μέχρι νεωτέρας, των Play Off/ PlayOut», όπως αναφερόταν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση. Αυτό σημαίνει ότι όλα είναι ανοιχτά στο πότε (και αν) θα υπάρξει επανέναρξη.

Με τα τωρινά δεδομένα, όμως, δεν υπάρχει... φως στο τούνελ και σύμφωνα με πληροφορίες του Capitano.gr υπάρχουν σκέψεις για οριστική διακοπή.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης παρακολουθεί τις εξελίξεις και ενημερώνεται, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια απόφαση παρά μόνο σκέψεις. Οι σκέψεις, λοιπόν, δείχνουν οριστική διακοπή του πρωταθλήματος, αφού όποια απόφαση κι αν ληφθεί θα είναι μέσα στον Απρίλιο. Ο συγκεκριμένος μήνας θεωρείται κομβικός από την κυβέρνηση αναφορικά με την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Μην ξεχνάμε ότι τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση θα έχουν αντίκτυπο πιο μετά. Για παράδειγμα, το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας δεν θα φανεί άμεσα αν λειτούργησε, αλλά σε ορίζοντα 2-3 εβδομάδων. Οπότε ο Απρίλιος είναι λογικό να θεωρείται ένας κρίσιμος μήνας.

Η Superleague και οι άλλοι

Όλο αυτό «παίρνει μπάλα» όλα τα αθλήματα. Δεν είναι μόνο την Superleague και το ποδόσφαιρο. Οι πιθανές διακοπές αφορούν και το μπάσκετ (στη συγκεκριμένη περίπτωση πιθανόν να έχουμε αποφάσεις άμεσα), το βόλεϊ, το πόλο. Όλα, δηλαδή, τα πρωταθλήματα.

Όσον αφορά στη Super League, μένει να δούμε τι ακριβώς θα σημάνει η ενδεχόμενη διακοπή του πρωταθλήματος. Η λογική λέει ότι θα δοθεί ο τίτλος στον Ολυμπιακό, θα βγει 2ος ο ΠΑΟΚ και θα βγουν οι υπόλοιποι Ευρώπη, πλην βέβαια του Παναθηναϊκού που είναι τιμωρημένος. Όσον αφορά στις πιο κάτω θέσεις, δεν αποκλείεται αναδιάρθωση. Δηλαδή να μην υποβιβαστούν Παναιτωλικός και Πανιώνιος και να ανέβουν ΠΑΣ και Απόλλων Σμύρνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετές ομάδες έχουν εκφράσει τον προβληματισμό τους για την όλη κατάσταση. Η -εύλογη- απορία τους είναι τι θα γίνει αν αποφασιστεί η επανέναρξη για τον Μάιο. Πότε θα προλάβουν να προπονηθούν και πώς θα είναι στην επιθυμητή κατάσταση μετά από τόση μεγάλη απουσία;

Αυτά, όμως, είναι σενάρια που θα οριστικοποιηθούν όταν αποφασιστεί το μέλλον της Super League. Επαναλαμβάνουμε, οριστικές αποφάσεις δεν υπάρχουν και στις ομάδες δεν υπάρχει καμία ενημέρωση. Οι σκέψεις, όμως, είναι δεδομένες. Όπως δεδομένη η δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε λόγω κορωνοϊού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το Ηράκλειο στην εποχή της... απαγόρευσης

ΟΦΗ: «Ανυπομονούμε για την επιστροφή»

Πασχαλάκης: «Θα πρέπει να σταματήσει το πρωτάθλημα αν...»

Όλες οι ειδήσεις για τον κορωνοϊό

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.