Συμφωνία ή… μπουρλότο στα playoffs;

09:37 | 27/03/2023

Στο ίδιο τραπέζι με τον επικεφαλής της ΚΕΔ, Στιβ Μπένετ, θα καθίσουν σήμερα οι ισχυροί άνδρες των BIG 4, καθώς και εκπρόσωποι του Άρη και του Βόλου.

Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η σημερινή σύσκεψη (12:00) που θα γίνει ανάμεσα στον επικεφαλής της διαιτησίας, Στιβ Μπένετ, και τους εκπροσώπους όλων των ομάδων.

Το «παρών» αναμένεται να δώσουν οι ισχυροί άνδρες των Big 4, δηλαδή ο Γιάννης Αλαφούζος από τον Παναθηναϊκό, ο Δημήτρης Μελισσανίδης από την ΑΕΚ, ο Βαγγέλης Μαρινάκης από τον Ολυμπιακό και (μέσω τηλεδιάσκεψης) ο Ιβάν Σαββίδης από τον ΠΑΟΚ. Εκπροσώπηση θα έχουν και οι άλλες δύο ομάδες των playoffs, ο αντιπρόεδρος του Άρη, Παναγιώτης Μπιλίρης και ο Αχιλλέας Μπέος από τον Βόλο.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση των «μεγάλων» μετά από τρία χρόνια και το ραντεβού-τότε σε κεντρικό ξενοδοχείο με θέμα τις εκλογές της ΕΠΟ και τους διαιτητές των playoffs της περιόδου 2020/21.

Το κλίμα μυρίζει μπαρούτι, καθώς ακόμη και χθες υπήρξανκαυστικές επίσημες τοποθετήσεις, τόσο από τον Βαγγέλη Μαρινάκη που έκανε λόγο για πραξικόπημα του Τάκη Μπαλτάκου και προσπάθεια αποκλεισμού Άρη και Βόλου από τη συνάντηση (παρότι ο Στιβ Μπένετ είχε ζητήσει την παρουσία όλων), όσο και από τον Θόδωρο Καρυπίδη που επίσης επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΕΠΟ.

Πάγια θέση του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού είναι ο ορισμός elite διαιτητών στα παιχνίδια των playoffs, κάτι με το οποίο δεν διαφωνούν και οι υπόλοιποι. Ωστόσο αυτό που βγαίνει από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είναι πως δεν θα δεχτούν έξωθεν παρεμβάσεις ως προς τους ορισμούς.

Μένει να φανεί αν θα υπάρξει κλίμα συναίνεσης και-έστω και προσωρινής-ανακωχής ή θα συνεχιστεί η έντονη αντιπαράθεση που θα θέσει σε κίνδυνο ακόμη και την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.