Συμφωνία παικτών - διοίκησης για «ψαλίδι» στην ΑΕΚ

11:49 | 31/05/2020

H πανδημία έχει επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό το οικονομικό κομμάτι της Ενωσης.

Περίπου για 1,5 μήνα οι ποδοσφαιριστές όλων των συλλόγων στην Ελλάδα, αναγκάστηκαν να παραμείνουν εσώκλειστοι και να μην πραγματοποιούν προπονήσεις στα προπονητικά κέντρα, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Πλέον, ο χρόνος κυλά αντίστροφα για την επανέναρξη της Super League, μετά και την επιστροφή των ομάδων στη δουλειά από τις 6 Μαΐου. Τι συμβαίνει όμως με το οικονομικό κομμάτι στα συμβόλαια των παικτών;

Στην ΑΕΚ, έγινε προσπάθεια από την διοίκηση ώστε να βρεθεί η «χρυσή» τομή με τους ποδοσφαιριστές, σχετικά με τις μειώσεις των συμβολαίων τους. Κι αυτό συνέβη μετά από την απόρριψη του ΠΣΑΠ στην πρόταση της Λίγκας για μείωση 25% στα συμβόλαια των παικτών.

Στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο, όπως ανακοινώθηκε από τους τέσσερις αρχηγούς του συλλόγου, το «ψαλίδι» στα συμβόλαια θα είναι για τον ενάμιση μήνα της πλήρους καραντίνας και θα μεταφράζεται σε 12% μείωση στα ετήσια συμβόλαια τους. Βέβαια, η μείωση δεν θα ισχύσει για το τεχνικό τιμ και σε όσους το συμβόλαιο είναι κάτω των 100.000 ευρώ.

Ωστόσο, σε περίπτωση που ο Δικέφαλος καταφέρει να πετύχει έναν εκ των τριών αρχικών στόχων που είχε θέσει στην έναρξη της σεζόν, δηλαδή την κατάκτηση Κυπέλλου, την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα και την εξασφάλιση εισόδου σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, τότε οι παίκτες θα λάβουν ένα ποσό, από το μέρος της μείωσης. Φυσικά αν πετύχουν δύο από τους τρεις στόχους, τότε τα χρήματα που θα λάβουν θα είναι περισσότερα.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.