Συνάντηση Αυγενάκη για τα έργα αθλητισμού στο Δήμο Φαιστού

16:53 | 22/09/2020

Συνάντηση Αυγενάκη με Νικολιδάκη – Φασομυτάκη - Κωσταντουλάκη για τα έργα αθλητισμού στο Δήμο Φαιστού

Συνάντηση τον Δήμαρχο Φαιστού κ. Γρηγόρη Νικολιδάκη και τους Αντιδημάρχους κ.κ. Γιάννη Φασομυτάκη και Αντώνη Κωσταντουλάκη και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Πιτσιδίων κ. Κωνσταντίνο Σπινθάκη, είχε σήμερα, Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης για θέματα αθλητισμού του Δήμου Φαιστού και όχι μόνο.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην πορεία των έργων αθλητικών εγκαταστάσεων. Δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στη δημοπράτηση του έργου του Κλειστού Γυμναστηρίου Τυμπακίου, ύψους 2.9 εκ. ευρώ, το οποίο έχει ήδη ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και όπως ενημέρωσε ο Υπουργός αναμένεται μέχρι τα τέλη του Σεπτεμβρίου η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, καθυστέρηση που προέκυψε στον πλαίσιο του ελέγχου από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, λόγω του ύψους του έργου.

Επιπλέον, ενημερώθηκαν τα στελέχη του δημοτικής αρχής ενημερώθηκαν για τα έργα: του Σταδίου Μοιρών, ύψους 2 εκ. € αλλά και του Κλειστού Γυμναστηρίου Ξιφασκίας στην Πόμπια, ύψους 800.000€, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο επικαιροποίησης μελέτης για την προμήθεια κλειστού γυμναστηρίου.

Τα ανωτέρω έχουν ήδη ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ σε επόμενη φάση θα ενταχθούν το έργο Αναρριχητικό Κένρο Ζαρού και το έργο του Κωπηλατοδρομίου Φανερωμένης.

Για το έργο «Κατασκευή Μεταλλικού Κελύφους του Κολυμβητηρίου Μοιρών», ύψους 744.000€ και το έργο «Κατασκευή Μεταλλικού Κελύφους του Αθλητικού Κέντρου Ζαρού» ύψους 456.000€, αναμένεται η έγκριση από το Πρόγραμμα Φιλόδιμος ΙΙ του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ακόμη, ο κ. Λ. Αυγενάκης ενημέρωσε πως έχει εγκριθεί η 1η φάση δημιουργίας Camp AμεΑ στον Αφρατιά, της πρότασης του Συλλόγου ΑμεΑ Νότιας Κρήτης «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» που έχει εγκριθεί στο Πρόγραμμα Leader που περιλαμβάνει: ανοικτούς χώρους άθλησης, χώρους υποδοχής, αίθουσα γυμναστικών οργάνων, 25m πισίνα, Γήπεδο Τένις & Μπάσκετ και διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου, ενώ η β΄φάση θα γίνει με την οικονομική ενίσχυση της Γ.Γ.Α. και αφορά στην κατασκευή γηπέδου 5*5, στην κατασκευή στίβου (σε μορφή περιπατητής διαδρομής), και στην κατασκευή 10-14 σπιτιών για την φιλοξενία των οργανωμένων ομάδων προετοιμασίας.

Επιπλέον, στη συνάντησης συζητήθηκε η εφαρμογή στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης του αθλητισμού στην περιοχή με την ανάπτυξη συνεργειών με την τοπική αυτοδιοιήκηση, την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ).

Επιπλέον, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στην αντιμετώπιση της διασποράς του κωρονοΐου στην περιοχή, την αγροτική παραγωγή, τον τουρισμό αλλά και τις προσπάθειες που καταβάλλονται σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση για την υπέρβαση εμποδίων και προβλημάτων που καλείται να επιλύσει η δημοτική αρχή.

Τέλος, όπως τόνισε ο κ. Λ. Αυγενάκης: «είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι στο στόχο η Μεσαρά εκτός από τουριστικός να γίνει και αθλητικός προορισμός όλες τις εποχές του χρόνου με σύγχρονες και ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.